Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι γυναίκες βαριούνται το σεξ στις μόνιμες σχέσεις (λέει έρευνα)



Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι άντρες που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ (βλέπε φαινόμενο Coolidge). Μια νέα έρευνα όμως φέρνει τα πάνω-κάτω.


Η μόνιμη σχέση μειώνει την επιθυμία των γυναικών για σεξ, υποστηρίζει νέα έρευνα που πραγματοποίησαν οι δόκτορες Σάρα Μόρεϊ και Ρόμπιν Μιλχάζουζεν από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ, στο Οντάριο του Καναδά.

Οι ερευνήτριες ζήτησαν από 170 άντρες και γυναίκες, 25 έως 30 ετών, να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν το επίπεδο της ικανοποίησης που ένιωθαν για τη σχέση τους, την ερωτική τους ζωή και την ερωτική επιθυμία.

Όλοι οι εθελοντές βρίσκονταν σε μόνιμη σχέση που κυμαινόταν από ένα μήνα έως εννέα χρόνια. Η ερωτική τους επιθυμία βαθμολογήθηκε με βάση την κλίμακα ερωτικής λειτουργίας FSFI, στην οποία η κατώτατη ερωτική επιθυμία βαθμολογείται με 1,2 και η ανώτατη με 6,0.

Σε γενικές γραμμές οι εθελοντές δήλωναν ικανοποιημένοι από τη σχέση και την ερωτική τους ζωή, αλλά η ερωτική επιθυμία των γυναικών έπαιρνε την κατηφόρα ανάλογα με τη διάρκεια της σχέσης τους.

Οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διάρκεια μιας σχέσης παίζει σημαντικό ρόλο σε σχέση με την σεξουαλική ικανοποίηση στην ποιότητα του δεσμού.

Βέβαια είναι πιθανό τα επίπεδα των ορμονών να επηρεάζουν σε ένα βαθμό τα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες, όμως τονίζεται πως και τα δύο φύλα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να νιώθουν άνετα και να εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους.

Τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν και τα ζευγάρια που χάνουν το πάθος μετά από πολλά χρόνια σχέσης, τονίζοντας τη σημασία της εφευρετικότητας στο κρεβάτι και της διάθεσης να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο.

Για να μην ανησυχήσει πολύ τους δεσμευμένους βέβαια, η ερευνήτρια προειδοποιεί για πιθανό σφάλμα στις μετρήσεις. Κι αυτό γιατί οι άντρες λόγω φύλου είναι πιθανό να μην παραδεχτούν την πεσμένη τους λίμπιντο για λόγους ανδρισμού.

via cosmo.gr