Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Είσαι καλός στις σημειώσεις; Το NoteWagon σε πληρώνει!

Καθώς τα πανεπιστήμια γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικά σε ένα σκληρό περιβάλλον εύρεσης εργασίας, οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι τώρα περισσότερο από ποτέ με την πίεση για επιτυχία. Για να μετριάστουν ορισμένες από αυτές τις πιέσεις, μια υπηρεσία που ονομάζεται NoteWagon ενθαρρύνει με μετρητά τους φοιτητές για να συνεργαστούν και να ανταλλάσσουν σημειώσεις για διάφορα μαθήματα.

Το NoteWagon αποτελεί ένα κοινωνικό δίκτυο που προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, προσφέροντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να ανταλλάσουν το περιεχόμενο των μαθημάτων με έναν «κοινωνικό τρόπο». Οι μαθητές που διατηρούν τις καλύτερες σημειώσεις κατά τη διάρκεια παράδοσης του μαθήματος στην τάξη και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους, μεταφορτώνουν τις σημειώσεις αυτές και οδηγούς σπουδών για να τα μοιραστούν με άλλους φοιτητές. Το NoteWagon πληρώνει αυτούς τους φοιτητές για τη συμβολή τους και επίσης παίρνει ένα μικρό ποσό από τους φοιτητές που έχουν πρόσβαση στις σημειώσεις.

Notes1 Είσαι καλός στις σημειώσεις; Το NoteWagon  σε πληρώνει!

Η υπηρεσία ξεκίνησε στις αρχές του έτους στον Καναδά και σήμερα διαθέτει περίπου 30.000 χρήστες από περίπου 30 Πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής. Μερικά από τα πανεπιστήμια είναι από τα κορυφαία στον Καναδά όπως το Πανεπιστήμιο McMaster, το Πανεπιστήμιο του Waterloo, το Πανεπιστήμιο του Ryerson και το Πανεπιστήμιο του Guelph.

Οι τιμές που «πωλούνται» οι σημειώσεις προσδιορίζονται από τους ίδιους τους φοιτητές , αλλά το NoteWagon προτείνει και αυτό ορισμένες τιμές, βασιζόμενες στο είδος των σημειώσεων. Για παράδειγμα η τιμή των 2 δολαρίων προτείνεται για σημειώσεις σχετικά με μία διάλεξη, ενώ 3 δολάρια για σημειώσεις μαθήματος για κάθε κεφάλαιο.