Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μισό εκατομμύριο επιθέσεις hacking εναντίον της Κίνας



Για όσους κατηγορούν την Κίνα για την πληθώρα διαδικτυακών επιθέσεων που πραγματοποιεί εναντίον εταιρειών και κυβερνήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι ο διαδικτυακός αυτός πόλεμος δεν είναι μονόπλευρος.





Η Κίνα έχει δεχθεί περίπου 500.000 διαδικτυακές επιθέσεις μόνο για το έτος 2010, από τις οποίες περίπου οι μισές έχουν οργανωθεί από άλλες χώρες, κατά κύριο λόγο από τις Η.Π.Α. και την Ινδία.

Βάση πρόσφατων δημοσιεύσεων της βασικής αρχής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων της Κίνας,

γνωστής ως Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Εκτάκτων Αναγκών Πληροφορικής (National Computer Network Emergency Response Coordination Center), οι περισσότερες επιθέσεις hacking που πραγματοποιούνται είναι κυρίως μέσω αποστολής κακόβουλου λογισμικού τύπου trojan.

Μέσω των κακόβουλων trojan που αποστέλλονται, οι hackers προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα και υποδομές με σκοπό την αλίευση πληροφοριών και δεδομένων.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι το 15% περίπου των διαδικτυακών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί, προέρχονται από διευθύνσεις IP οι οποίες εντοπίζονται στις Η.Π.Α. και αντίστοιχο ποσοστό επιθέσεων εντοπίζονται να έχουν προέλθει και από την Ινδία.

Ίσως βέβαια να είναι αναμενόμενο μια χώρα να με 485 εκατομμύρια διαδικτυακό πληθυσμό να δέχεται και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό διαδικτυακών επιθέσεων.