Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η γνώση της ημέρας: κω*οέλληνες και κω*ογερμανοί



Αποκτήσαμε εδώ και δυο χρόνια περίπου κάτι «φίλους» που μας έχουν ταράξει στην καρπαζιά. Γιατί δεν έκανες αυτό, έπρεπε να έχεις κάνει εκείνο, και να οι… δακτυλισμοί στα έντυπά τους, και να τα επιτίμια, οι μετάνοιες και οι βουρδουλιές χωρίς οίκτο. Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φραντζ αχώριστοι γίναν βρίζοντας όλους εμάς. Κωλοέλληνες εμείς, δεν λέω, αλλά και οι απέναντι…



Όλοι όμως οι Γερμανοί δεν λέγονται Πέτρος και Γιόχαν και Φραντζ. Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι που όχι μόνο το παραδέχονται αλλά και το έγραψαν στην Zeit, μια έγκυρη, σοβαρή και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα: «Οι Γερμανοί απαιτούν σκληρές τιμωρίες για τους αμαρτωλούς με τα χρέη στην Ευρώπη αλλά στα δικά τους κρατίδια που συγκροτούν την Ομοσπονδιακή Γερμανία αυτή η σκληρότητα είναι απαγορευμένη». Και στη συνέχεια ειρωνεύονται ακριβώς τους δικούς τους πολιτικούς που βγαίνουν εκτός Γερμανίας στις διάφορες συνόδους και ζητούν οι άλλοι Ευρωπαίοι να μιμούνται το τόσο αυστηρό, νηφάλιο και καθαρό γερμανικό σύστημα. Και μέσα όλα, μα όλα, τα 16 κρατίδια είναι υπερχρεωμένα, μερικά από αυτά σε απελπιστικό βαθμό ενώ στη Βρέμη έγιναν όργια σπατάλης που δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από τν Ελλάδα. Γι αυτό και οι κάτοικοι εκεί είναι ήδη χρεωμένοι ανάλογα με εμάς. Σε κάθε οικογένεια αναλογεί ένα χρέος 116. 000 Ευρώ που θα μεγαλώσει στα επόμενα χρόνια. Και επειδή έβαλαν και κάποιο φρένο στο περιθώριο χρέους, που όμως δεν πολύ-πιστεύουν ότι θα δουλέψει, σκέπτονται να κάνουν ένα κόλπο και στο 2020 να συγχωνεύονται τα υπερχρεωμένα κρατίδιά τους με άλλα που μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Ακόμη, κάποιοι άλλοι Γερμανοί παραδέχονται ότι από τη μια βγαίνουν οι πολιτικοί τους και κάνουν λόγο για οικονομία στο πετρέλαιο και για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αλλά η Γη τελικά γίνεται πιο βρώμικη γιατί οι ίδιοι Γερμανοί πολιτικοί σε άλλες συναντήσεις βάζουν φρένο στην επιβολή περιορισμών. Ασκούν βέτο στην πρόταση για οικονομία στη βενζίνη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί τότε τι θα γίνουν τα αυτοκίνητά τους και καθιερώνουν μια γελοία κατηγοριοποίηση των ΙΧ που τελικά βγάζει ένα δικό τους θηρίο τρίλιτρο σε κατηγορία πιο οικονομική από το Aygo της Toyota!

Τέλος σε ένα φρέσκο άρθρο της ίδιας εφημερίδας, αναφέρεται ότι είμαστε μετά την Πορτογαλία (άλλοι δυστυχισμένοι κι εκεί) οι καλύτεροι πελάτες της Γερμανίας σε εξοπλισμούς. Και μας θυμίζουν ότι το «προνόμιο» να ανήκουμε στο Ν.Α.Τ.Ο. μας κάνει να ανεβάζουμε αυτή τη χρονιά τη συμμετοχή μας στα έξοδα κατά 50%. Και οι αμυντικές δαπάνες, όπως τουλάχιστον λένε εκείνοι, ανεβαίνουν με τον καινούριο προϋπολογισμό ενώ η Μέρκελ πιέζει για να πάρουμε τα αεροπλάνα Eurofighter.

Αυτά για να ξέρουμε κάπως καλύτερα, από πού μας έρχονται οι Γιόχαν και οι Φραντζ σε λίγο. Έρχονται από κάποια χώρα με χρεωμένο (όχι χρεοκοπημένο όμως) κρατικό μηχανισμό, αλαζόνες, δήθεν επιτυχημένοι, με αρκετούς διεφθαρμένους πολιτικούς (με λιγότερο όμως θράσος από τους δικούς μας) και που έχουν πλέον εισαγάγει στη γλώσσα τους τις λέξεις Έλληνας, ελληνικός κλπ. σαν συνώνυμα του οικονομικού ναυαγίου και της απάτης. «Unsere Griechen-laender» ήταν ο τίτλος του άρθρου της Zeit, όπου έπαιζαν οι συντάκτες του με την άποψη ότι τα αθεράπευτα χρεωμένα κρατίδιά τους είναι οι δικές τους Ελλαδίτσες. Αυτά έτσι για να ξέρουμε τουλάχιστον τι αμαρτίες κουβαλάει και αυτός που μας καρπαζώνει.



via protagon.gr