Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

68.000 Υπογραφές για την Ελλάδα από όλη την Ευρώπη.


Η Κίνηση για τη Διαγραφή του Απεχθούς Ελληνικού Χρέους «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», ιδρύθηκε στην Αθήνα και απέκτησε νομική προσωπικότητα, με Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών....

Αποτελεί νόμιμο φορέα παρεμβολής.

Σκοπός της, είναι Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ από τις Συμβάσεις Δανεισμού της Ελλάδας, κάθε περιεχόμενου, που, παραβιάζει το Σύνταγμα, το εσωτερικό, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.

Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ έχει αναλάβει τη συλλογή ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών σε ηλεκτρονική μορφή. Οι υπογραφές, θα πρέπει να καλύπτουν γεωγραφικά και πληθυσμιακά, όσο το δυνατόν, περισσότερες περιοχές της Ευρώπης. Το κείμενο με τις υπογραφές, θα σταλεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για πρόταση νόμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση «περί ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ», στις περιπτώσεις συνδρομής των όρων της ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν, συγκεκριμένα, οι Χώρες βρίσκονται σε «κατάσταση ανάγκης» (κατάρρευση υγείας, παιδείας, μισθών και συντάξεων κλπ), η πληρωμή του απεχθούς χρέους παραμερίζεται. Και προηγούνται οι ανάγκες επιβίωσης των πολιτών και αξιοπρέπειας του κράτους. 

Ήδη 68. 000 υπογραφές έχουν συλλεγεί. Οι περισσότερες από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία αλλά δεν λείπουν και οι υπογραφές από όλες τις άλλες χώρες. 

Το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, περί ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών, θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1/4/2012. Από τότε, θα μπορούν να υποβάλλονται από τους Ευρωπαΐους πολίτες, αιτήματα για ψήφιση Νόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι τότε Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, πρέπει να έχει συγκεντρώσει υπογραφές στο Διαδίκτυο ενός (1) εκατομμυρίου Ευρωπαΐων πολιτών. Για να διεκδικήσει και να καθιερώσει και νομοθετικά την ισχύ της «κατάστασης ανάγκης».

Οι υπογραφές συλλέγονται εδώ.
http://www.1millionsignatures.eu/?a=gr 

*************************************** 
“Ταμείο Αλληλεγγύης” συνέστησαν Ιταλοί εργαζόμενοι για την Ελλάδα.

Το CGIL ( Confederazione Generale Italiana del Lavoro ) αποτελεί την αρχαιότερη και μαζικότερη συνδικαλιστική ένωση εργαζομένων στην Ιταλία.

Αντιπροσωπεύει περίπου 6 εκατομμύρια εργαζόμενους, συνταξιούχους καθώς και νέους στον χώρο της εργασίας.

Αντιπροσωπεία του CGIL , με επικεφαλής τον συνδικαλιστή Simone Mattioli, βρέθηκε στην Αθήνα , την 3/3/2012, σε τακτική συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ, Ανδρέα και Αλέξη Αναγνωστάκη.

Οι εκπρόσωποι των ιταλών εργαζομένων ανακοίνωσαν την πρόθεση τους για σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης υπέρ των Ελλήνων, που βρίσκονται σε ανάγκη και στερήσεις.

Θα διαθέσουν δηλαδή χρήματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε Έλληνες-θύματα της καταστροφικής λαίλαπας της πρωτόγνωρης κρίσης.

Επίσης, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην Πανευρωπαική Κίνηση Συλλογής 1 εκατομμυρίου υπογραφών, που διοργανώνει η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ.

Κοινός τόπος είναι η θέση περί αναγκαιότητα καθιέρωσης της Αρχής της « κατάστασης ανάγκης», ως Νόμου της Ευρωπαικής Ένωσης.

Δηλαδή, όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Κράτους κινδυνεύει από την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους ( καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευση μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων , σχολείων , κοινωνικών υπηρεσιών, ατομική εξαθλίωση κλπ) η άρνηση πληρωμής του να είναι αναγκαία και δικαιολογημένη. (Όταν ο Λαός δεινοπαθεί, δεν πληρώνεται ο τοκογλύφος).
Πλέον, το Κίνημα του Νέου Φιλλεληνισμού φουντώνει την Ευρώπη.
Αναγνώστης