Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν τον πόλεμο στην ευρωπαϊκή οικονομία

Μετά τις καλές ειδήσεις από την Ελλάδα και την Ιταλία η Ευρωπαϊκή αγορά βούλιαξε από το περίεργο λάθος της S&P για υποβάθμιση των γαλλικών ομολόγων σε μία τόσο ευαίσθητη καμπή για την κοινότητα.

Προσωρινή αναστάτωση προκάλεσε σήμερα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη από τον οίκο αξιολόγησης Standard&Poor's, σε ορισμένους συνδρομητές του...


 ...και σύμφωνα με το οποίο ο οίκος είχε προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.

Λίγη ώρα αργότερα ο οίκος αξιολόγησης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρθηκε σε ένα λάθος. "Αυτό δεν ισχύει: η αξιολόγησή μας για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας παραμένει αμετάβλητη, στη βαθμίδα AAA, συνοδευόμενη απο μια 'σταθερή' προοπτική", ανέφερε ο Standard&Poor's.

Τη διευρεύνηση της υπόθεσης ζήτησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, ζητώντας από τις ρυθμιστικές Αρχές των χρηματαγορών, τόσο της Γαλλίας όσο και όλης της ΕΕ, να ξεκινήσουν αμέσως την έρευνά τους, για το "πώς ακριβώς έγινε η εσφαλμένη μετάδοση του ηλεκτρονικού μηνύματος του οίκου αξιολόγησης του αξιόχρεου Standard&Poor's, ότι δήθεν μειώθηκε η γαλλική πιστοληπτική ικανότητα".
enet.gr