Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Γιόζεφ Άκερμαν: Ξεχάστε την έξοδο της Ελλάδας απ' το ευρώ - Οι συνέπειες θα είναι δραματικές


«Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ», είπε ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν σε συνέντευξή του στη γερμανικής τηλεόρασης, ARD.

Η έξοδος της Ελλάδας απ' το ευρώ θα είχε δραματικά αποτελέσματα, υποστήριξε ο Άκερμαν προσθέτοντας ότι αν η Ελλάδα αποχωρήσει θα αυξηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης και θα απειληθεί το ευρώ.


Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ, είπε ο Άκερμαν. Ένα μεγάλο βήμα έγινε με την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% αλλά τώρα ήλθε ώρα να βοηθηθεί η Ελλάδα στην προσπάθειά της να βάλει την οικονομία της στο δρόμο της ανάπτυξης, συμπλήρωσε ο Άκερμαν.

Η άποψη του προέδρου της Deutsche Bank είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτές των Σαρκοζί - Μέρκελ που προσπάθησαν να δείξουν ότι δεν έχουν πρόβλημα ακόμη και με την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ακριβώς αυτό που τρέμουν και αν οι Έλληνες πολιτικοί ήξεραν να διαπραγματεύονται σοβαρά αντί να υπακούουν στους εταίρους τους και να μαλώνουν μεταξύ τους, τότε η Ελλάδα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη μοίρα απ' ότι σήμερα.