Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Skype από τη Μicrosoft



Έπειτα από την έγκριση της συμφωνίας και από τις ευρωπαϊκές αρχές την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype αποτελεί πλέον τμήμα της Microsoft.








Η ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία έχει ύψος 8,5 δισ. και αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η Microsoft, ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον αμερικανικό γίγαντα του λογισμικού.

«Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με την ομάδα του Skype για να προσφέρουμε στους χρήστες νέους τρόπους επικοινωνίας με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και συνεργάτες τους -οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο πώς η Μicrosoft θα αξιοποιήσει τις τεχνολογίες και υπηρεσίες του Skype, ωστόσο η ενσωμάτωσή τους στην πλατφόρμα Windows Phone για κινητά τηλέφωνα θεωρείται αναμενόμενη από την αγορά.

«Το Τμήμα Skype θα συνεχίσει να προσφέρει τα υπάρχοντα προϊόντα σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Μακροπρόθεσμα, το Skype θα ενσωματωθεί σε μια σειρά προϊόντων της Microsoft προκειμένου αφενός να προσεγγίσει ακόμα μεγαλύτερα κοινά και αφετέρου να ενισχυθεί η ανάπτυξή του ως ένα κορυφαίο μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Microsoft Ελλάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Skype Τόνι Μπέιτς αναλαμβάνει τα ηνία του νέου τμήματος της Microsoft. «Μαζί, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο του Skype να φτάσει τους 1 δισ. χρήστες ημερησίως» σχολίασε ο ίδιος.

Περίπου 600 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα το λογισμικό του Skype που προσφέρει δωρεάν ή φθηνές τηλεφωνικές κλήσεις, οι οποίες δρομολογούνται μέσω του Διαδικτύου.

Η Skype, με έδρα το Λουξεμβούργο, ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια. Η eBay την εξαγόρασε το 2005 2,6 δισ. δολάρια, προχώρησε όμως σε ελάχιστες αλλαγές πριν τελικά την πουλήσει σε επενδυτικό όμιλο τέσσερα χρόνια αργότερα.

Τόσο οι αμερικανικές όσο και οι ευρωπαϊκές αρχές έκριναν ότι η εξαγορά από τη Microsoft, η οποία είχε ανακοινωθεί το Μάιο, δεν απειλεί τον ανταγωνισμό στη διαδικτυακή τηλεφωνία.