Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Mε 3 κερασμένα αποχώρησαν οι Γερμανοί...



Ένα μέρος του... χρέους κάλυψε ο Ολυμπιακός με την πρώτη νίκη στον όμιλο. Οι Γερμανοί της Ντόρτμουντ πέρασαν από το ταμείο του Φαλήρου πήραν... τρία (3-1) και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης!





Μπήκε στο κόλπο πρόκρισης έστω και την 3η αγωνιστική, το «Καραϊσκάκη» για ακόμα μια φορά σύμμαχος και οι Γερμανοί ακόμα μια φορά στο... καναβάτσο! Η νίκη 3-1 έστειλε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση και πάει στη Βεστφαλία για το επόμενο βήμα. Ο Τζιμπούρ πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά της Ντόρτμουντ έφτασαν σε μια πολύτιμη νίκη.

Έτσι έπαιξε

Με νέα πρόσωπα και εκπλήξεις ο Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος χρησιμοποιεί τους Χολέμπας και Μαρκάνο για πρώτη φορά μαζί στην αριστερή πτέρυγα. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια τοποθέτησε τον Κοστάντσο,την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Μοντέστο, Παπαδόπουλος. Μέλμπεργκ, Μαρκάνο. Οι Μακούν- Ορμπάιθ ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, με τον Αριέλ Ιμπαγάσα σε ρόλο οργανωτή. Ο Κέβιν Μιραλάς στα δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ράφικ Τζιμπούρ.

Άμυνα για... γκολ!


Το μπλοκάκι του Κοκολάκη και οι πληροφορίες του Βαλβέρδε το έλεγαν ξεκάθαρα «το αμυντικό δίδυμο Σούμποτιτς – Χούμπελς υποφέρει απέναντι σε οργανωμένες επιθέσεις, είναι δυσκίνητο και... προβληματικό στα στημένα». Ο Βάσκος έδωσε οδηγίες και μόλις στο 8' είδε τους παίκτες του να τον δικαιώνουν. Αφού πρώτα ο Ολυμπιακός γλίτωσε το σοκ με το άστοχο πλασέ του Καγκάβα, «χτύπησε» στο 8', εξαιρετική σέντρα του Μαρκάνο, ο Χολέμπας πήδηξε περισσότερο από τους αμυντικούς, πήρε... παραμάζωμα τον Σμέντσερ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, πρόβλημα στον άξονα των Πειραιωτών, αλλά και στο δεξί άκρο της άμυνας, με τους Μακούν – Ορμπάιθ να έχουν προβλήματα στις επιθέσεις των Γερμανών, αλλά και τον Μοντέστο να έχει αργές επιστροφές. Στο 13' σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Λεβαντόφσκι λόγω οφσάιντ, ωστόσο όσο η εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιωνόταν τόσο η Ντόρτμουντ πίεζε. Έτσι, στο 26' ο Γκέτσε εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του άξονα των «ερυθρόλευκων» χωρίς εμπόδιο έφτασε στην περιοχή, έδωσε στον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός βλέποντας και τον Κοστάντσο εκτός θέσης ισοφάρισε 1-1. Τα κενά στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» ήταν πολλά και στο 36' ο Κοστάντσο πήρε – από τις λίγες φορές- το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών, αφού έβγαλε μια επικίνδυνη κατάσταση στο σουτ του Πέρισιτς...

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός διορθώθηκε, αποφάσισε να επιτεθεί οργανωμένα και αφού κράτησε την Ντόρτμουντ πίσω άρχισε να απειλεί... Σούμποτιτς – Χούμπελς δεν μπορούσαν και στο 37' ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ. Σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μιραλάς μπήκε σφήνα, αλλά η προβολή του κατέληξε άουτ. Στο 39' όμως ο Τζιμπούρ δεν αστόχησε, εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αλγερινού, άφησε «αγάλματα» τους αμυντικούς της Ντόρτμουντ και με δυνατό σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ήταν και πιο τυχερός στο 43' ο Ολυμπιακός θα είχε «καθαρίσει» το ματς, αφού το γυριστό σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δεν ρίσκαρε, δεν... έχασε!
Ο Ολυμπιακός της επανάληψης δεν είχε καμία σχέση αμυντικά με αυτόν του πρώτου μέρους, αφού ήταν βελτιωμένος, οι γραμμές είχαν την σωστή απόσταση μεταξύ τους και οι αλληλοκαλύψεις «εγκλώβισαν» τους Γκέτσε, Λεβαντόφσκι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ρίσκαραν, έδιναν χώρο στη Ντόρτμουντ, ωστόσο έδειχναν πως έλεγχαν το ματς. Μάλιστα, αν ήταν πιο ουσιαστικός ο Μοντέστο στο 62' θα ανέβαζε τον δείκτη του σκορ, αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο.
Ο Βαλβέρδε έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στο κέντρο, πέρασε στο 73' τον Μανιάτη στη θέση του Μακούν και ο Γάλλος πέρασε στο κέντρο «κλειδώνοντας» έτσι τη μεσαία γραμμή των Γερμανών. Το «Καραϊσκάκη» όμως σηκώθηκε στο πόδι στο 78', ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε άψογα το φάουλ από τα αριστερά, ο Μοντέστο αυτή τη φορά δεν αστόχησε και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 3 ΑΓΩΝΕΣ
1) Άρσεναλ 7

2) Μαρσέιγ 6

3)Ολυμπιακός 3

4) Ντόρτμουντ 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (4Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1 Νοεμβρίου)

Άρσεναλ-Μαρσέιγ

Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός