Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

JonDoFox 2.5.3 – Browser κατάλληλος για ανώνυμη και ασφαλή περιήγηση


 Ο JonDoFox είναι συμβατός με τον Firefox 6 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πρόσθετο. Προστατεύει την ιδιωτικότητα του χρήστη, κατά τη διάρκεια πλοήγησής του στο διαδίκτυο, απομακρύνοντας οποιαδήποτε πληροφορία από τον περιηγητή.







Η ερευνητική ομάδα του JonDoFox ανακάλυψε μια νέα ευπάθεια στους διαδικτυακούς περιηγητές: Οι περιηγητές που εκτίθενται είναι οι Firefox, Chrome και Safari. Η νέα αυτή μέθοδος επιτρέπει σε τρίτους να εντοπίζουν τα στοιχεία του χρήστη με τη χρήση αυθεντικοποίησης, ακόμη και εάν ο χρήστης έχει μπλοκάρει όλα τα cookies.

O περιηγητής JonDoFox παρέχει ισχυρή προστασία έναντι τέτοιων απειλών, καθώς οι ιστοσελίδες από τρίτους δεν θα λαμβάνουν πλέον στοιχεία αυθεντικοποιήσης από τον περιηγητή. Επιπλέον ενισχύεται η προστασία ενάντια στον εντοπισμό του χρήστη μέσω της cache και άλλων μεθοδολογιών εντοπισμού.

Ο JonDoFox είναι συμβατός με τον Firefox 6 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πρόσθετο. Προστατεύει την ιδιωτικότητα του χρήστη, κατά τη διάρκεια πλοήγησής του στο διαδίκτυο, απομακρύνοντας οποιαδήποτε πληροφορία από τον περιηγητή. Ο JonDoFox είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και διατίθεται δωρεάν τουλάχιστον όσον αφορά την βασική λειτουργικότητά του. Σε περίπτωση φυσικά που ο χρήστης απαιτεί μεγαλύτερο πλήθος λειτουργιών, μπορεί να προχωρήσει με μικρό κόστος στην αγορά του λογισμικού. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το JonDonym και το Tor, αλλά και χωρίς αυτά, μόνο για πιο ασφαλή πλοήγηση.

download here