Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μηνυτήρια αναφορά Αλ. Τσίπρα για τα επεισόδια



Μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών οργάνων και ιεραρχικών τους προϊσταμένων για εγκληματική συμπεριφορά κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ο Αλέξης Τσίπρας.






Πρόκειται για 38 βίντεο καθώς και φωτογραφικό υλικό, το οποίο σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσίπρα «παρουσιάζει εύγλωττα σκηνές ωμής και απρόκλητης βίας από αστυνομικούς υπαλλήλους απέναντι σε ειρηνικούς ανυπεράσπιστους πολίτες, καθώς επίσης και σκηνές που μαρτυρούν τη συνεργασία αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών υπό τη δική του εποπτεία, τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και την άμεση ποινική τους δίωξη καθώς και τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών στους ηθικούς αυτουργούς. Τέλος, ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα να διερευνήσει την ύπαρξη υλικού επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, χημικών που απαγορεύονται από διεθνείς συμβάσεις και είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, που οι αστυνομικές δυνάμεις κατά συρροή έρριψαν όλες αυτές τις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας και ζητήσαμε την κατάσχεσή τους καθώς και τη διεξαγωγή άμεσα ελέγχου στις αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας για αυτά τα υλικά».

Διαβάστε τη μηνυτήρια αναφορά εδώ