Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Lagarde: Δεν υπάρχει στο τραπέζι η ελληνική αναδιάρθρωση



Τη θέση της Γαλλίας αναφορικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επανέλαβε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.



Η Γαλλίδα αξιωματούχος και υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε παράλληλα στην περιοδεία της, κατά την οποία επιδιώκει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν ευρύτερη στήριξη για τη θέση του οργανισμού.

Η Lagarde σκοπεύει να επισκεφθεί την Κίνα, ίσως την ερχόμενη Κυριακή, ενώ στις προθέσεις της είναι και οι επισκέψεις σε Βραζιλία και Ινδία.

Μία ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η Lagarde δήλωσε πως επιθυμεί ευρύτερη στήριξη και όχι μόνο τη στήριξη της Ευρώπης.

«Σίγουρα θα προτιμούσα να έχω τη στήριξη μεγαλύτερης πλειοψηφίας και όχι να είμαι η υποψηφιότητα που προωθεί η Ευρώπη», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε, ότι αν επιλεγεί για την ηγεσία του ΔΝΤ, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη από τη γαλλική κυβέρνηση αμέσως μετά την εκλογή της.

Στόχος μου είναι, συμπλήρωσε, να δείξω ανεξαρτησία από την αρχή.

Στη συνέχεια η Γαλλίδα υπουργός παρέθεσε τις προτεραιότητές της από τη στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία του ΔΝΤ. «Πρέπει να συνεχίσουμε τη βελτίωση της διακυβέρνησης του οργανισμού. Είναι ένας οργανισμός που έχει προσαρμοστεί και θα πρέπει να προσαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.
www.capital.gr