Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Νεκροί γιος και εγγόνια του Καντάφι

«Το ΝΑΤΟ επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας, αυτό που συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική επιχείρηση και προστασία πολιτών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λιβύης μετά το βομβαρδισμό της προεδρικής κατοικίας στο κέντρο της Τρίπολης, το βράδυ του Σαββάτου.





Ο βομβαρδισμός είχε ως συνέπεια το θάνατο του νεότερου γιου του Μουαμαρ Καντάφι, του 29χρονου Σαίφ αλ-Αραμπ και τριών από τα εγγόνια του.

Όπως ανακοινώθηκε, ο συνταγματάρχης Καντάφι, αν και ήταν στο χώρο του κτιρίου, επέζησε.

Στόχος μας δεν ήταν η οικογένεια του Καντάφι, αλλά κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού, δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζοντας την τακτική των χτυπημάτων ακριβείας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, έπληξε με πυραύλους κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Μπαμπ αλ-Αζίζιγια», ανέφερε ο διοικητής των Νατοϊκών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το Σάββατο σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν την όαση του Τζάλο, σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων νοτίως της Βεγγάζης, σκοτώνοντας έξι πολίτες.

«Εξήντα δύο οχήματα, που έρχονταν από τα νότια, μπήκαν στο Τζάλο. Σκότωσαν έξι αμάχους. Οι πέντε ήταν υπάλληλοι σε αρτοποιείο και ο έκτος εκείνη τη στιγμή αγόραζε ψωμί», είπε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Η επίθεση έγινε νωρίς το πρωί και οι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι συνέχισαν την προέλασή τους προς τα βόρεια, προς την κατεύθυνση της πόλης Ατζνταμπίγια.

«Φαίνεται ότι ο Καντάφι ανοίγει νέο μέτωπο στο νότο», είπε ένας άλλος αντάρτης.
ΣΚΑΙ