Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μία ακόμα σημαντική επένδυση στην εναλλακτική ενέργεια


Η Positive Energy, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, παρέδωσε ένα επιπλέον φωτοβολταϊκό πάρκο στο Νομό Λακωνίας ισχύος 2 MWp.


Ακόμα ένα έργο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, αφού από τη λειτουργία του αναμένεται η εξοικονόμηση ετησίως 2.600 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), δηλαδή όσο απορροφά ένα δάσος 130.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του ενώ θα παράγονται ετησίως πάνω από 2.600.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή όσο θα κατανάλωναν σε ετήσια βάση περίπου 600 νοικοκυριά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Positive Energy, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε σχετικά: «Παραδίδουμε ένα ακόμα σημαντικό έργο που μας προσδίδει διπλή ικανοποίηση καθώς ξεκίνησε ως πρόθεση και υλοποιήθηκε επιτυχώς σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο, όπου η χώρα μας έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την έμπρακτη διάθεση των επενδυτών να αναπτύσσουν έργα υποδομής “πράσινου” χαρακτήρα, με όλα τα κοινωνικά, επιχειρηματικά και περιβαλλοντικά οφέλη που συνεπάγονται. Στόχος μας παραμένει η δυνατή συμβολή μας στην υγιή ανάπτυξη της αγοράς, μέσα από την υλοποίηση αποδοτικών επενδύσεων για την επιχειρηματικότητα, την τόνωση της οικονομίας και φυσικά το περιβάλλον που περνάει τη μεγαλύτερη κρίση.»

Από την πλευρά της Solar Gate, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Στέλιος Γεωργιουδάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ανακοινώνουμε σήμερα την υλοποίηση μιας σημαντικής "πράσινης επένδυσης" που προχώρησε με επιμονή, ξεπερνώντας τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο μέσο μίας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής περιόδου. Ευχαριστούμε ξεχωριστά τον κάθε έναν από τους εκατοντάδες ανθρώπους που ενεπλάκησαν στην επιτυχημένη υλοποίηση του έργου. Θέλουμε επίσης, με την ευκαιρία αυτή, να παροτρύνουμε αντίστοιχες επενδύσεις που "κτίζουν" τη ζητούμενη από όλους “πράσινη” ανάπτυξη, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες, ωφελούν το περιβάλλον και όλα αυτά σε μια χώρα, που παρά την σοβαρή οικονομική κρίση που βιώνει, διαθέτει τεράστιο φυσικό πλούτο και μεγάλες προοπτικές στον κλάδο των ΑΠΕ.».
via