Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σύνταγμα: Μέρα τρίτη - 32 εικόνες


Για τρίτη μέρα βρέθηκαν στο Σύνταγμα την Παρασκευή οι αγανακτισμένοι πολίτες που συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00 το απόγευμα. Χθες, στην πλατεία Συντάγματος μαζεύτηκαν πάνω 10.000 άτομα...





...διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά των μέτρων λιτότητας χωρίς κομματικά καπέλα και χρωματισμούς. Απτόητοι από τη βροχή και τα κάθε είδους "εμπόδια", οι Έλληνες συνεχίζουν. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, παρά τον κακό καιρό. Πολλοί έστησαν αντίσκηνα γύρω από τον Λευκό Πύργο.

Στην σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα» στο Facebook, είναι συνεχής η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις. Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον, βρίσκει κανείς και στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την «Ευρωπαική Επανάσταση». Οι δημιουργοί της σελίδας, Έλληνες και Ισπανοί, καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή ,29 Μαίου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.


































της Μαρίας Μαράκη από το protagon με επιπρόσθετες φωτογραφίες