Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δίκτυο κοινών ποδηλατοδρόμων Γαλλίας-Βρετανίας ως το 2013



Η κατασκευή τριών ποδηλατικών διαδρομών που θα συνδέουν τη Βρετάνη και τη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία, με τη νοτιοδυτική Βρετανία πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το 2013, ανακοινώθηκε σήμερα στη Ρεν από την περιφερειακή επιτροπή τουρισμού της Βρετάνης.


Το πρόγραμμα C.Y.C.L.E.(Cycling Channel Landscape Easily) που υποστηρίζεται για μία τριετία από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg, φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του γαλλο-βρετανικού δικτύου ποδηλατοδρόμων και πράσινων διαδρομών, οι οποίες θα διαθέτουν κοινή σήμανση.

«Από σήμερα, οι διαδρομές τέθηκαν σε λειτουργία», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου της η Ιζαμπέν Παρφίτ, συντονίστρια του προγράμματος στην επιτροπή της Βρετάνης, τονίζοντας πως ο εξοπλισμός για την ασφάλεια και τη βελτίωση της συνέχειάς τους «θα έχει τοποθετηθεί έως το 2013».

«Ο συνεταιρισμός με την Brittany Ferries και την Condor Ferries θα συμβάλλει ώστε να υπάρξουν καλλίτερες συνθήκες για τη διάβαση της Μάγχης», τονίζει η γαλλική επιτροπή.

Η διαδρομή «Γύρος της Μάγχης», μήκους 1.000 χλμ., εκ των οποίων τα 635 χλμ. σε γαλλικό έδαφος, ξεκινά από τον λιμένα Ροσκόφ στη Βρετάνη, διασχίζει την ακτογραμμή, τον Κόλπο του Όρους Σαν Μισέλ και στη βρετανική πλευρά την ακτή του Ντόβερ, η οποία όπως και το Όρος Σαν Μισέλ έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο «Μικρός Γύρος της Μάγχης», συνολικού μήκους 400 χλμ., διασχίζει επίσης το Όρος Σαν Μισέλ και την ακτή, με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη του Τζέρσεϊ.

Η «Ποδηλατοδύσσεια», μήκους 438 χλμ, εκ των οποίων το 80% σε διαδρομές πάνω στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, συνδέει το γαλλικό Ρεντόν με το Ιλφρακόμπ στην Αγγλία, περνώντας ενδιάμεσα από το Ζοσλέν, το Ροσκόφ, το Πλίμουθ και το Οουκχάμπτον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ