Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Mε ποδήλατο στη δουλειά.. απο τους podilates


Θέλετε να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα και τη βενζίνη στη διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά; Είναι καιρός τότε να βάλετε το ποδήλατο στη ζωή σας! Η καμπάνια «με ποδήλατο στη δουλειά», που ξεκινάει από 1ης Μαΐου, είναι μια πρωτοβουλία του  www.podilates.gr που θα διαρκέσει όλο τον μήνα.














Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαΐου επεκτείνεται η δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων στο μετρό. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 6 μ. μ. έως τη λήξη της βάρδιας θα επιτρέπεται η μεταφορά έως τεσσάρων ποδηλάτων στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού. Τις Κυριακές και τις αργίες θα επιτρέπεται η είσοδος των ποδηλάτων όλο το 24ωρο.

Παρόμοιες εκστρατείες προώθησης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης μέσα στην πόλη πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ελβετία και στις ΗΠΑ (Oρεγκον και Σιάτλ). «Πειραματικά κάναμε την ίδια καμπάνια και τον Ιούλιο», λέει στην «Κ» ο ποδηλάτης κ. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, ένας εκ των πρωτεργατών της εκστρατείας. «Συμμετείχαν 143 ποδηλάτες και καταγράφηκαν διαδρομές 1.102 χιλιομέτρων».

Ωστόσο, αυτή τη φορά αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των ποδηλατών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν και να συμμετέχουν είτε κατά μόνας είτε σχηματίζοντας ομάδες μαζί με άλλους συναδέλφους ποδηλάτες και να καταγράφουν κάθε μέρα τα χιλιόμετρα που διανύουν. Κατ’ ουσίαν θα δημιουργηθεί ένας άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων, των εταιρειών, όπως και των διαφόρων πόλεων της Ελλάδας, για το ποιος θα συγκεντρώσει τα περισσότερα χιλιόμετρα στο πετάλι.