Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Νέο 100% φυτικό μπουκάλι από την Pepsi



Το νέο της µπουκάλι που είναι αποκλειστικά κατασκευασµένο από φυτικά υλικά παρουσίασε η PepsiCo Inc. Το µπουκάλι έχει κατασκευαστεί από φλοιό πεύκου, καλαµποκιού κ.ά., ενώ µελλοντικά θα αξιοποιηθούν φλούδες πορτοκαλιού, βρώµης, πατάτας και άλλα κατάλοιπα από την παραγωγή τροφίµων της εταιρείας.

Σύµφωνα µε την PepsiCo πρόκειται για το πρώτο µπουκάλι παγκοσµίως που µοιάζει µε το πλαστικό µπουκάλι PET και είναι φτιαγµένο αποκλειστικά από φυτικά υλικά.

Η εφεύρεση αυτή πιθανότατα θα αλλάξει τη συσκευασία όπως την ξέραµε µέχρι σήµερα και θα έχει ως αποτέλεσµα οι εταιρείες να µειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωµα. Σύµφωνα µε την PepsiCo, από τα 19 µεγαλύτερα brands της που έχουν κύκλο εργασιών πάνω από 1 δισ. δολάρια, τα 11 αφορούν σε αναψυκτικά που χρησιµοποιούν PET. Επιπλέον, επισηµαίνει ότι η νέα συσκευασία θα κοστίζει σχεδόν το ίδιο όσο η τρέχουσα. Η PepsiCo σχεδιάζει να λανσάρει δοκιµαστικά το µπουκάλι το 2012 σε µερικές εκατοντάδες χιλιάδες µπουκάλια και εφόσον εξασφαλίσει ότι µπορεί να υποστηρίξει µεγάλη παραγωγή.