Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τα μάθατε τα νέα; Άρχισε η superleague…



Το πήρατε είδηση; Το πρωτάθλημα άρχισε. Κι ας απομένουν ακόμα δυο εβδομάδες για την έναρξή του. Και, μάλιστα, η νέα σεζόν ξεκίνησε ακριβώς από εκεί που ολοκληρώθηκε…








Σα να έχουμε να κάνουμε με μια συνέχεια κι ας έχουν ειπωθεί πολλά λόγια όλο το καλοκαίρι από ανθρώπους που κάθονται στις πιο μεγάλες καρέκλες του ποδοσφαίρου και της πολιτικής.


Θυμόσαστε τι έγινε πέρυσι; Χαμός από επεισόδια. Ντου οπαδών στους αγωνιστικούς χώρους, επιθέσεις σε συνδέσμους πολλών ομάδων, ένα όργιο βίας. Έτσι, λοιπόν, είχαμε το βράδυ της Πέμπτης το ντου με μολότοφ σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, λοιπόν. Αρχής γενομένης από την βία.

Μήπως, όμως, δεν είχαμε τα στημένα την περασμένη σεζόν; Τόσα και τόσα ματς μπήκαν στο μικροσκόπιο. Και σ’ αυτό το θέμα, όμως, όλα παρέμειναν ανοιχτά.

Ούτε σοβαρές κυρώσεις είχαμε από τις αθλητικές αρχές, ούτε, βέβαια, η ποινική δικαιοσύνη έχει προχωρήσει ακόμα για να βγάλει ένα αποτέλεσμα. Φτάσαμε Αύγουστο και βρισκόμαστε ακόμα μισό βηματάκι μπροστά από το σημείο μηδέν. Ούτε καν ένα βήμα κάναμε…

Όσον αφορά, βέβαια, το θέαμα, το πιθανότερο είναι να έχουμε το ίδιο ή και χειρότερο συγκριτικά με το περασμένο πρωτάθλημα. Μια συνέχεια της κατηφόρας και σ’ αυτό το θέμα, δηλαδή. Ούτε τίποτα φοβερές μεταγραφές έχουν γίνει, ούτε οι ομάδες έχουν δείξει δα κάτι εντυπωσιακό στα φιλικά για να πούμε ότι κάτι άλλαξε.

Το… καλύτερο πρωτάθλημα, πάντως, ξεκίνησε… Με μολότοφ. Και τι έχουν να δούνε ακόμα τα ματάκια μας, ένας Θεός ξέρει.