Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Tα 10+1 καλύτερα gadgets για παραλία

Για πολλούς η εξόρμηση στις παραλίες σημαίνει φυγή από την τεχνολογία, να αφήνεις πίσω τους υπολογιστές και το internet, να σβήνεις το κινητό και να απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς ούτε μια έγνοια στον κόσμο. Για τους αθεράπευτους γκατζετάκηδες όμως, σαν εμάς, η φυγή αυτή από την τεχνολογία μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο στέρησης. 


Ευτυχώς, όμως, εφευρετικοί γκατζετάκηδες ανά τον κόσμο έχουν δημιουργήσει μια πληθώρα συσκευών που μπορούμε να πάρουμε μαζί στην αμμουδιά. Σας παρουσιάζουμε 10+1 από αυτές. 
Να σας ενημερώσουμε πως αρκετά από τα παρακάτω gadged δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα (εκτός αν έχετε κάποιο μέσον να τα παραγγείλετε από το Amazon.com), οπότε μην δείτε την παρακάτω λίστα σαν λίστα αγορών, αλλά μάλλον σαν μια λίστα για την επινοητικότητα των εφευρετών.
Oregon Scientific EB612 προσωπικός μετρητής UV ακτινοβολίας με χρονόμετρο έκθεσης

1.Oregon

Κανείς δεν θέλει να είναι άσπρος σαν το γάλα στο τέλος του καλοκαιριού, η αλήθεια είναι όμως πως εδώ και πολλά χρόνια ο ήλιος έχει πάψει να είναι αθώος. Είναι σημαντικό λοιπόν να κρατάμε το μέτρο στην ηλιοθεραπεία μας, αλλιώς, στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουμε ένα περιποιημένο έγκαυμα για 2-3 μέρες.

Το Oregon Scientific EB612 είναι ένας μετρητής που καταγράφει το πόση υπεριώδη ακτινοβολία απορροφούμε από την έκθεσή μας στον ήλιο και μας προειδοποιεί όταν πλησιάζουμε το όριο, λαμβάνοντας υπ' όψιν φυσικά το φυσικό χρώμα του δέρματός μας. Απλά τον δένουμε στον καρπό μας και απολαμβάνουμε τη λιακάδα μέχρι να σφυρίξει (και να λήξει η ηλιοθεραπεία). Επιπλέον, λειτουργεί σαν ρολόι και σαν χρονόμετρο.

GSI Cool Sealed Waterproof Adjustable Armband Bag 
2

Λίγα πράγματα είναι πιο θανάσιμα για τα gadget μας από το νερό και την άμμο - πόσο μάλλον αν αναφερόμαστε στο smartphone μας των €500 ή στο iPod με τα 40GB αγορασμένων τραγουδιών.

Το συγκεκριμένο προϊόν υπόσχεται να προστατέψει τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές μας συσκευές, ενώ παράλληλα επιτρέπει την πλήρη χρήση τους - ακόμα και τη λήψη φωτογραφιών. Διαθέτει κορδόνι για να την κρεμάσετε στο λαιμό ή να τη στερεώσετε στο μπράτσο σας, ενώ θεωρείται αδιάβροχη μέχρι τα 20 μέτρα - προσωπικά, όμως, δεν θα έπαιρνα το κινητό μου μαζί σε μια κατάδυση...

Liquid Image Explorer Series 5.0MP Μάσκα με 5MP camera
3.maska

Αν είστε φαν της μάσκας και του αναπνευστήρα, σίγουρα έχετε διαπιστώσει πως κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας υπάρχουν ομορφιές που δεν μπορείς να δεις πουθενά αλλού. Αν θέλετε να μοιραστείτε αυτές τις ομορφιές με τους φίλους σας όταν επιστρέψετε στο κλεινόν άστυ, μια έξυπνη λύση είναι αυτός ο συνδυασμός μάσκας και ψηφιακής φωτογραφικής.
Έχοντας ανάλυση 5 megapixel και το φακό τοποθετημένο ακριβώς πάνω από τα μάτια σας, η μηχανή αυτή θα τραβήξει φωτογραφίες ή βίντεο από ότι βλέπετε. Η ενσωματωμένη της μνήμη είναι αρκετά μικρή, μόλις 16MB, αλλά δέχεται κάρτες SD μέχρι 2GB.

Hi-Sun Beach πετσέτα με ενσωματωμένα ηχεία
4.petseta

Η πετσέτα της παραλίας είναι πιθανώς το τελευταίο αντικείμενο που περιμένατε να συνδυαστεί με την τεχνολογία. Για όσους όμως αρέσκονται να είναι ξαπλωμένοι με τις ώρες στην αμμουδιά, η συγκεκριμένη πετσέτα ενσωματώνει ηχεία στο προσκέφαλό της, στα οποία μπορείτε να συνδέσετε το iPod, το κινητό ή το mp3 Player σας και να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.
Σανδάλια με ανιχνευτή μετάλλων 
5.metalla

Υπάρχουν gadgets που όταν τα βλέπουμε αναρωτιόμαστε "γιατί δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα". Το συγκεκριμένο gadget όμως προκαλεί μάλλον την ερώτηση "γιατί κάποιος το σκέφτηκε". Ουσιαστικά πρόκειται για σανδάλια, το ένα εκ των οποίων συνδέεται με ένα ανιχνευτή μετάλλων, ώστε να μην χάσετε κάποιο θησαυρό που πιθανώς να υπάρχει κάτω από την άμμο που πατάτε.

Πάντως, αν έχετε κοπέλα ή αν σκοπεύετε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον να αποκτήσετε, σας συνιστούμε να το αποφύγετε. Εκτός κι αν είναι η κοπέλα σας που σας το έκανε δώρο, πράγμα που σημαίνει πως είναι πιο γκατζετάκιας από εσάς, οπότε τι περιμένετε? Παντρευτείτε την εδώ και τώρα!

Solio Classic Hybrid Ηλιακός φορτιστής 
6.iliakos

Μακράν το εξυπνότερο gadget στη λίστα, κατά τη γνώμη μας. Πρόκειται για έναν ηλιακό φορτιστή ο οποίος έρχεται με μια πληθώρα διαφορετικών βυσμάτων, για να μπορέσετε να φορτίσετε λίγο-πολύ όλες σας τις φορητές συσκευές, εύκολα, οικολογικά και χωρίς να κυνηγάτε πρίζες.

Callpod Fueltank DUO Επαναφορτιζόμενη φορητή μπαταρία
 
7.fueltank

Αν πάλι η λουλουδάτη εμφάνιση του ηλιακού φορτιστή δεν σας εμπνέει - ή αν έχετε μετοχές στη ΔΕΗ και δεν πιστεύετε στην ηλιακή ακτινοβολία - αυτό δεν σημαίνει πως οι συσκευές σας θα μείνουν αφόρτηστες. Το Callpod Fueltank DUO πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγάλη μπαταρία, που σκοπό έχει να επαναφορτίζει μικρότερες μπαταρίες. Γεμίστε το από το σπίτι, και μόλις το κινητό σας αρχίζει να διαμαρτύρεται, το συνδέετε στο Fueltank, και είστε ΟΚ.

Radio - controlled Cooler 
8.tilekateuthinomeno

Ένα gadget για τους τεμπέληδες λάτρεις της πισίνας. Το ψυγειάκι αυτό όχι μόνο κρατάει τις μπύρες και τα αναψυκτικά κρύα, αλλά είναι πλήρως τηλεκατευθυνόμενο, ώστε να μπορείτε να σερβίρετε όλη την παρέα σας από την άνεση της ξαπλώστρας σας. Αν, για κάποιο λόγο, αγοράσει και ένας φίλος σας ένα, θα μπορείτε να κάνετε και αγώνες.

Προσωπικά θα εντυπωσιαζόμουν περισσότερο αν είχε μεγάλες ρόδες κατάλληλες για την άμμο, ώστε να χρησιμοποιείται και στην παραλία.

Etón Soulra Solar Powered Sound System 
9.ixosistima

Το συγκεκριμένο gadget ικανοποιεί πολλές ανάγκες του κατόχου ενός iPhone ή iPod. Κατ' αρχάς, διαθέτει ηχεία, για να ακούτε τη μουσική σας ενοχλώντας και τους δίπλα. Δεύτερον, προστατεύει τη συσκευή σας από το να πιτσιληστεί με νερό. Τρίτον, δεν χρειάζεται μπαταρίες ή παροχή ρεύματος - παίρνει όλη την ενέργειά που χρειάζεται από τον ήλιο, και επιπλέον φορτίζει και τη συσκευή σας.

Απλά μην ξεχαστείτε και το πάρετε μαζί σας σε νυχτερινό beach party.

OtterBox Universal Defender Θήκη iPhone 4 
10.thiki

Καλά όλα τα άλλα gadget της λίστας, αλλά συνήθως η απλούστερη λύση είναι η καλύτερη. Η συγκεκριμένη θήκη δεν φορτίζει το κινητό, δεν παίζει μουσική, δεν ψήνει καφέ ούτε παίζει ρακέτες. Είναι μια απλή θήκη που σκοπό της έχει να προστατέψει το κινητό σας από τα στοιχεία της φύσης, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε αυτό. Το iPhone, αν και προστατευμένο, παραμένει εντελώς λειτουργικό. Αν πάλι δεν είστε φαν της Apple, η OtterBox φτιάχνει θήκες για τα περισσότερα smartphones της αγοράς.

Solar Powered Bikini 
11.bikini

Αν νομίζατε πως η πετσέτα με τα ηχεία είναι παράξενη, που να δείτε αυτό το ηλιακό μπικίνι. Ουσιαστικά ολόκληρό του το ύφασμα αποτελεί ένα ηλιακό πάνελ, το οποίο παράγει αρκετή ενέργεια για να φορτίσει τις φορητές σας συσκευές. Φανταζόμαστε πως με κάποιον τρόπο είναι αδιάβροχο, αρκεί να θυμηθείτε να αποσυνδέσετε τη συσκευή που φορτίζατε πριν πάτε να βουτήξετε στη θάλασσα.

Όπως και με τον ανιχνευτή μετάλλων, αν πάρετε αυτό δώρο για την κοπέλα σας και δεν σας το φέρει στο κεφάλι, αρχίστε να ψάχνετε για παπά