Σάββατο 26 Μαΐου 2012

"Θα σταματήσουμε τους έλληνες μετανάστες"


Σχέδια για περιορισμό της εισόδου ελλήνων μεταναστών στη Μ. Βρετανία σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, ερευνά το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την υπουργό, Τερέζα Μέι.





Σε συνέντευξή της στη Daily Telegraph, η υπουργός υποστηρίζει ότι μία ενδεχόμενη διάσπαση της ευρωζώνης θα σήμαινε αθρόα εισροή μεταναστών στη Μ. Βρετανία τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις χώρες που θα επηρεαστούν από την οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Η Τερέζα Μέι τονίζει ότι η Βρετανία ήδη ελέγχει τη μετανάστευση από ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα (Ρουμανία, Βουλγαρία), ενώ προσθέτει ότι μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση από την Ελλάδα. Ωστόσο, σημειώνει ότι κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, γεγονός που σημαίνει ότι η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη για να λάβει έκτακτα μέτρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Βρετανία ενδεχομένως να προσπαθήσει να περιορίσει τον αριθμό των Ελλήνων που αναζητούν εργασία με την έκδοση βίζας.

Για τους παράνομους μετανάστες η Μέι είναι αμείλικτη: "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά εχθρικό περιβάλλον για τους λαθρομετανάστες".

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, πολλές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υιοθετήσει έκτακτα μέτρα περιορισμού μεταναστών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα όταν η Τσεχία και η Πολωνία εισήλθαν στην ΕΕ.

Τέλος, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ήδη ο Ντ. Κάμερον έχει ανακοινώσει ότι υπάρχουν σχέδια απομάκρυνσης των βρετανών πολιτών από την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει.


via nooz.gr