Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί...



Ο/Η Ανώνυμος είπε...














Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι καλύτερο ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη δίχως τέλος.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μας έχουν φέρει ένα βήμα πριν τα αδιανόητα: να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, να μειωθεί το περιθώριο κέρδους των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, φαρμοκοποιών και γιατρών, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, να αλλάξει κάτι στην παιδεία από το 1981, να καταργηθεί το άσυλο.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλω πάλι και μόνο κρατική Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΟΤΕ, τράπεζες, δεν με νοιάζει να παράγω ή να εξάγω, με νοιάζει να είμαι περήφανος και ελεύθερος.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μας έχουν φτάσει την ανεργία εκεί που ήταν και παραμένει επί σειρά ετών στην Ισπανία.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μας έχουν πάει τον βασικό μισθό κάτω από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τόσες άλλες χώρες (είναι ακόμη πάνω από πολλές άλλες, αλλά τι με νοιάζει).

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κανένας δεν έχει δικαίωμα να μειώνει μισθούς και συντάξεις. Μόνο να αυξάνει.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι μαγκιά του λαού να ζει τόσα χρόνια με δανεικά και τώρα να πει, λαϊκά και θαρραλέα και ελεύθερα σε όλους τους ξένους ότι δεν πληρώνει μία, την πάτησαν, ας πρόσεχαν.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορώ άλλο την κλαψομ-νίαση και τον άλλο κόσμο που είναι εφικτός, δεν μπορώ άλλο να με λενε δειλό που δεν πηδάω από το παράθυρο αντί να προσπαθήσω να σβήσω τη φωτιά, δεν μπορώ άλλες διαδηλώσεις με κουκουλοφόρους, άλλο κλάμα για την προπαγάνδα, την χούντα, την διάλυση της δημοκρατίας.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ιστορικά αυτή η χώρα θέλει τουλάχιστον μία κυβέρνηση της Αριστεράς, για να το ζήσει και αυτό, να πάθει και να μάθει, να χαθεί το άλλοθι, το "what if"

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί βάζω την ελευθερία, το αυτεξούσιο πάνω από τη λογική: έτσι ο Κιρίλοφ αυτοκτόνησε για να δείξει έμπρακτα ότι είναι ελεύθερος, έτσι οι Σέρβοι που το 1989 ήταν μπροστά από όλους τους Ανατολικούς έκαναν τον εμφύλιο και είναι τώρα 20 χρόνια πίσω, περήφανοι όμως και ελεύθεροι.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορείς με το ζόρι να βάλεις έναν λαο στην Ευρώπη ή στο Ευρώ, κύριοι Καραμανλή ("εθνάρχη") και Σημίτη: η αληθινή ελεύθερη (και ανορθολογική) μου φύση δεν μπορεί με κράτη και κανόνες, με τεχνοκράτες και επιταγές των Βρυξελών χωρίς νομιμοποίηση από τις τοπικές συνελεύσεις του λαού.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι τρέλες δεν μου βγήκαν το 1897, το 1920, το 1946 ή με την Κύπρο, αλλά μου βγήκαν το 1821, το 1911 και γιατί όχι και τώρα.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η έξοδός μου ή η παραδειγματική μου τιμωρία θα ταρακουνήσει και θα σώσει την (υπόλοιπη) Ευρώπη, όπως ο φόβος του κομουνισμού έκανε τους καπιταλιστές να δώσουν παροχές στους δικούς τους προλετάριους.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι καλύτερο ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη δίχως τέλος.

Αλλά να ξέρεις oldboy, πιτσιρίκο, unfollow και λοιπή trendy αριστερά του εξωτερικού και των κολλεγίων που ανησυχείς για την πείνα των συνανθρώπων ότι όταν αυτοί που θα ψηφίσουν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν βρουν τον λαϊκό παράδεισο αλλά βρεθούν χωρίς φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα, θα σας φάνε ζωντανούς.

ip (παλιός συμμαθητής και φίλος του Αλέξη στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο που πηγαίναμε για 3 χρόνια)