Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τα videos του YouTube αναβαθμίζονται σε 3D



Το YouTube ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία, η οποία αναλαμβάνει να αναβαθμίσει τα 2D videos σε 3D. Η νέα λειτουργία διατίθεται αυτή τη στιγμή ως beta. Παράλληλα, το YouTube προχωρά στην άρση το 15λεπτου περιορισμού στα videos όλων των «επαληθευμένων» χρηστών.





Η μετατροπή από 2D σε 3D γίνεται με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος ανιχνεύει κίνηση και χρώμα και τελικά δημιουργεί την αίσθηση του βάθους. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ένα native 3D video<…>

που τραβήχτηκε με 3D camera, ωστόσο είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στις επιλογές επεξεργασίας. Να διευκρινίσουμε ότι εξακολουθούν να απαιτούνται 3D γυαλιά ή έστω μια οθόνη που μπορεί να προβάλει glasses-free 3D.

Εν τω μεταξύ, το YouTube ανακοίνωσε ότι καταργείται ο περιορισμός των 15 λεπτών για όλα τα videos που ανεβαίνουν σε verified accounts. Οποιοδήποτε λογαριασμός μπορεί να γίνει verified, αρκεί ο χρήστης να δώσει το τηλέφωνό του και να εισαγάγει στη σελίδα τον ειδικό κωδικό που θα του έρθει με SMS.