Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακάμπτει το ευρώ εν όψει της ψήφισης του ανανεωμένου ΕFSF



Άνοδο καταγράφει το ευρώ έναντι των 14 από τα 16 μεγάλα νομίσματα, εν όψει της ψήφισης στο γερμανικό κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση του ταμείου διάσωσης.









Το ενιαίο νόμισμα καταγράφει ράλι έναντι του δολαρίου σε σχέση με την χθεσινή επίδοση, εν μέσω σπέκουλας ότι η Καγκελάριος Angela Merkel θα συγκεντρώσει ικανοποιητική στήριξη από τους βουλευτές του συνασπισμού.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Bank of Tokyo-Mitshubishi, η Γερμανία θα εγκρίνει τη διεύρυνση του ταμείου διάσωσης, προσθέτοντας ότι το ευρώ ανακάμπτει καθώς ήταν υπερβολικά πουλημένο.

Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα σημειώνει άνοδο 1,03% στα 1,3666 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, από τα 1,3543 δολάρια χθες. Ακόμη, σημειώνει άνοδο στα 104,16 γιεν από τα 103,75 γιεν.

Η ψήφιση των αλλαγών στον EFSF θα επιτρέπει στο Ταμείο να αγοράζει ομόλογα από χρεωμένες χώρες και να προσφέρει επείγοντα δάνεια στις κυβερνήσεις. Η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, έχουν δηλώνει ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
capital.gr