Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο των... καταλήψεων



Εγκύκλιος του υπουργείου για μείωση εκδρομών και μαθήματα Σάββατο, σε σχολικές εορτές και μετά το τέλος του ημερήσιου προγράμματος...







Εγκύκλιο για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία στέλνει αύριο το πρωί η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η αύξηση των σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη σε ολόκληρη τη χώρα (που ξεπερνούν τα 500) ανησυχεί πλέον σοβαρά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που αναζητάει τρόπους εκτόνωσης της έντασης, αλλά και αναπλήρωσης των χαμένων μαθημάτων.

Όπως δήλωσε η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στο «Βήμα» η εγκύκλιος θα σταλεί την Πέμπτη προς όλα τα σχολεία και θα ορίζει ότι στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες, η αναπλήρωση είναι δυνατό να εξασφαλίζεται, σταδιακά, με τους παρακάτω τρόπους:

- Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.

- Περιορισμός των εργάσιμων ημερών στις πολυήμερες εκδρομές.

- Προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, όπου ο σύλλογος    κρίνει εφικτό ότι μπορεί να γίνει.

- Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

- Αξιοποίηση Σαββάτων

Την Πέμπτη όμως αναμένεται και κύκλος νέων γενικών συνελεύσεων στα πανεπιστήμια της Αθήνας που βρίσκονται υπό κατάληψη, με θέμα την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους.