Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

To FBI προχωράει σε συλλήψεις μελών των Anonymous

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α συνελήφθησαν 14 άτομα από το FBI για την εμπλοκή τους σε διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον της PayPal, μέσω της ομάδας hacking “Anonymous”. Επιπλέον το FBI συνέλαβε ακόμη δύο κατηγορούμενους που κατηγορούνται για παρόμοιες επιθέσεις.


Οι 14 συλληφθέντες εντοπίστηκαν στις πόλεις Alabama, Arizona, California, Colorado, Columbia, Florida, Massachusetts, Nevada, New Mexico και Ohio, σύμφωνα με εντολή που εξέδωσε το δικαστήριο της California στο San Jose. Ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν μετά από εντολή των δικαστηρίων της Florida και του New Jersey.

Οι πράκτορες του FBI προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς με ακόμη 35 εντάλματα, όπου ερευνούν στις Η.Π.Α. για σημαντικές ηλεκτρονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εναντίον οργανισμών και εταιρειών.

Η υπόθεση της PayPal έχει ξεκινήσει από πέρυσι τον Δεκέμβριο, όπου οι hackers θέλοντας να εκδικηθούν για τη διακοπή συνεργασίας της εταιρείας με την ιστοσελίδα WikiLeaks, η οποία είχε αποκαλύψει εμπιστευτικά έγγραφα των Η.Π.Α., επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της PayPal και προκάλεσαν διακοπή της λειτουργίας της.

Τα ονόματα των συλληφθέντων έχουν ως εξής: Christopher Wayne Cooper, 23, aka “Anthrophobic;” Joshua John Covelli, 26, aka “Absolem” και “Toxic;” Keith Wilson Downey, 26; Mercedes Renee Haefer, 20, aka “No” και “MMMM;” Donald Husband, 29, aka “Ananon;” Vincent Charles Kershaw, 27, aka “Trivette,” “Triv” και “Reaper;” Ethan Miles, 33; James C. Murphy, 36; Drew Alan Phillips, 26, aka “Drew010;” Jeffrey Puglisi, 28, aka “Jeffer,” “Jefferp” και “Ji;” Daniel Sullivan, 22; Tracy Ann Valenzuela, 42; και Christopher Quang Vo, 22. Το όνομα ενός εκ των κατηγορουμένων, δεν αποκαλύφθηκε από το δικαστήριο.

Η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να δεχθεί ο καθένας ξεχωριστά είναι 5 έτη φυλάκιση καθώς και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.