Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Επίθεση στο Σαμαρά από την Süddeutsche Zeitung και τους Financial Times



Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung εξαπολύει επίθεση στον κ. Σαμαρά, που τον χαρακτηρίζει «ανεύθυνο» «εγωπαθή» και «κερδοσκόπο της κατάρρευσης». 



 


«Ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει και σαμποτάρει τη στιγμή που η χώρα του από κοινού με την Ευρώπη θέλει να δει μια κοινή πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να γίνει το σύμβολο ενός ανεύθυνου και εγωιστή πολιτικού άνδρα. Η άρνησή του να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών έχει εντωμεταξύ φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συντηρητικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη», αναφέρει η εφημερίδα.

Επίσης, η εφημερίδα «χρεώνει» καθ’ ολοκληρίαν στον κ. Σαμαρά το «ναυάγιο» της συγκυβέρνησης, και διερωτάται γιατί οι Έλληνες «δεν καταφέρνουν αυτό που καταφέρνουν οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, δηλαδή μια κοινή στάση της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης»

Κριτική και από τους Financial Times

Επιφυλακτική στάση στον Αντώνη Σαμαρά τηρεί και η γερμανική έκδοση των Financial Times, που σε δημοσίευμά της με τον τίτλο «ο αρνητής» εκτιμά ότι εφόσον η κυβέρνηση δεν λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ο Σαμαράς θα επιτύχει το στόχο του, που είναι οι πρόωρες εκλογές.

Μια τέτοια προοπτική ωστόσο, αναφέρει η εφημερίδα, θα ενέτεινε τις ανησυχίες των αγορών, καθώς η ΝΔ δεν θα επιτύχει αυτοδυναμία και ως εκ τούτου, θα προσέφευγε στη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τα δύο κόμματα θα έμπαιναν σε «ατελείωτες συζητήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες». Ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρει το δημοσίευμα «αγωνίζεται κατά των ξένων υπαγορεύσεων για περικοπές. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει όμως να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρ' όλα αυτά ίσως σήμερα να σημάνει η δική του η ώρα».
newscode.gr