Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η ομάδα χάκερς LulzSec θέλει να βοήθησει την Sega να βρει αυτούς που υπέκλεψαν το σύστημα της



Η διάσημη ομάδα χάκερς LulzSec, που την προηγούμενη βδομάδα χάκαρε το website της CIA, δήλωσε ότι δεν είναι υπεύθυνη για την επίθεση στο δίκτυο της Sega. Αντιδρώντας στις φήμες, η LulzSec Βοat, δήλωσε στο twitter ότι θα βοηθήσει την Sega να βρει αυτούς που μπήκαν και υπέκλεψαν στοιχεία από το σύστημα της.



 


"@ Sega : Επικοινωνήστε μαζί μας. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να καταστρέψετε τους hackers που σας επιτέθηκαν. Αγαπάμε το Dreamcast, αυτοί που το έκαναν θα το πληρώσουν"

Μέχρι στιγμής, καμία ομάδα χάκερ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, ορισμένες πρόσφατες επιθέσεις σε εταιρείες παιχνιδιών και των online υπηρεσιών τους έχουν πιστωθεί στους LulzSec, οι οποίοι κάνουν δημόσιες αναφορές στις επιθέσεις τους. Τώρα όμως η  LulzSec αρνείται ότι επιτέθηκε στην Sega

Νωρίτερα χθες, το οnline δίκτυο της Sega, Sega Pass, δέχθηκε επίθεση, η οποία το έθεσε εκτώς λειτουργίας. Η ομάδα της Sega επιβεβαίωσε την επίθεση και ανέφερε ότι σημαντικές πληροφορίες πελατών είναι σε κίνδυνο.

Από την άλλη πλευρά, οι υπάλληλοι στα γραφεία της εταιρείας ανέφεραν ότι τα οικονομικά στοιχεία είναι ασφαλή, καθώς τα στοιχεία αυτά δεν βρίσκονται στους servers της Sega. H Sega εξακολουθεί να ερευνά την παραβίαση, αλλά δεν έχει βρει νέα στοιχεία. Τα στελέχη της εταιρείας Sega συνιστούν στους χρήστες Pass να αλλάξουν τα στοιχεία σύνδεσης τους το συντομότερο δυνατόν.