Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

H Αpple παρουσίασε το iCloud και το iOS 5 για το iPhone (video)

Τη μεταφορά ηλεκτρονικών αρχείων στο «σύννεφο» ή αλλιώς στο iCloud παρουσίασε σήμερα στους φίλους της τεχνολογίας και των έξυπνων κινητών τηλεφώνων η Apple με τη νέα υπηρεσία σύνδεσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα έγινε και η παρουσίαση του iOS 5 για το iPhone.






Το iCloud είναι μια μετεξέλιξη της υπηρεσίας Mobile me, και θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να συνδέουν ταυτόχρονα όσους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαθέτουν και επιπλέον να μεταφέρουν αρχεία (φωτογραφίες, μουσική, έγγραφα κτλ). Επίσης θα μπορεί να φτιάχνει αντίγραφα ασφαλείας μέσω WiFi.

Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν και θα διατίθεται από σήμερα σε μορφή beta, με δωρεάν με 5GB αποθηκευτικό χώρο για Mail (οι εφαρμογές, τα παιχνίδια και το Photo Stream δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα 5GB).

Αλλαγές έρχονται όμως και στα κινητά τηλέφωνα –συγκεκριμένα για τα iPhone και τις συσκευές 3Gs και πάνω- καθώς και τις ταμπλέτες μέσω του νέου iOS 5. Τα νέα δεδομένα είναι η ενοποίηση όλων των ειδοποιήσεων από τις εφαρμογές ή από αναπάντητες κλήσεις (Notification Center) καθώς και η δυνατότητα να ενεργοποιείται ή να ανανεώνεται η συσκευή χωρίς να χρειάζεται η σύνδεση μέσω iTunes.



iOS 5 video presentation by iPhoneHellas