Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Tα άκουσε για τα καλά ο Γκόρντον Μπράουν σε πτήση της British

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση της British Airways, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, κατηγορήθηκε για τη μετακίνηση εγκύου σε άλλη θέση προκειμένου να ταξιδέψει business class.







Μόλις το περιστατικό έγινε γνωστό στο αεροπλάνο έγινε ανταρσία από τους επιβάτες οι οποίοι "στόλισαν" τον πρώην πρωθυπουργό με "κοσμητικά" επίθετα.

Προκλητική υπήρξε η βοηθός του Μπράουν, Κίρστι Μακνίλ, καθώς φέρθηκε με άσχημο τρόπο τόσο στο ζευγάρι, όσο και σε άλλους επιβάτες που διαμαρτυρήθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι υπεύθυνοι της εταιρείας επιχείρησαν να κοροϊδέψουν το ζευγάρι και άλλους τέσσερις επιβάτες στο check in στο Ομάν, λέγοντας τους ότι θα πρέπει να πάνε στην οικονομική θέση γιατί είχε γίνει κάποιο λάθος στην κράτηση.

Στο πρώτο μέρος της πτήσης από το Ομάν στο Αμπου Ντάμπι, οι επιβάτες που είχαν ξεβολευτεί κοίταζαν με απορία τις έξι κενές θέσεις στην κατηγορία business. Η απορία τους λύθηκε όταν είδαν να μπαίνει στο αεροπλάνο στο Αμπου Ντάμπι ο Γκόρντον Μπράουν με τη συνοδεία του.

Οργισμένη, η επτά μηνών έγκυος πλησίασε τον Γκόρντον Μπράουν και τη βοηθό του και τράβηξε τη φωτογραφία του, κάτι που εξόργισε τη βοηθό του. Το ζευγάρι που είχε πληρώσει από 700 λίρες για κάθε εισιτήριο, ταξίδεψε τελικά χωριστά.

Μετά το περιστατικό, η γυναίκα κατέθεσε αίτημα παραπόνων στην BA και της προσφέρθηκε μια συμβολική αποζημίωση 75 λιρών τόσο για εκείνη όσο και για τον σύζυγό της, κάτι που δεν αποδέχτηκε, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως γελοία.