Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλα προνόμια για... μικρά πορτοφόλια

Της Έφης Καραγεώργου

Μεγάλα προνόμια για... μικρά πορτοφόλια. Ακόμα και αν το ποσό που διαθέτετε προς επένδυση δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ, οι τράπεζες σας προσφέρουν την υπηρεσία personal banking. Τον προσωπικό σας δηλαδή τραπεζίτη που θα σας συμβουλεύσει για την καλύτερη τοποθέτηση των χρημάτων σας, τις επενδυτικές επιλογές που έχετε ανάλογα με το ρίσκο που είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε.

Και σήμερα, που το βασικό ζητούμενο για τις τράπεζες είναι η διακράτηση των καταθέσεων, ο «προσωπικός σας τραπεζίτης» θα σας ενημερώνει για κάθε επιλογή που σας ενδιαφέρει, σύμφωνα με το επενδυτικό σας προφίλ.

Μάλιστα τα “μικρά” λεγόμενα πορτοφόλια, παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σήμερα για τις τράπεζες, καθώς είναι η πελατεία που μπορεί να επενδύσει και στα νέα προϊόντα όπως είναι τα ατομικά συνταξιοδοτικά και τα προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης.

Έτσι οι πελάτες αυτοί απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια σε σχέση με το γκισέ.

Μερικές από τις υπηρεσίες που παρέχουν οι τράπεζες στους πελάτες του personal banking είναι:

• Υψηλά επιτόκια στους λογαριασμούς κατάθεσης με τα χρήματα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Είτε επιλέξετε 3μηνη, 6μηνη ή 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση, μπορείτε να απολαύσετε εγγυημένες αποδόσεις που αυξάνονται όσο διατηρείτε τα χρήματά σας στο λογαριασμό, εγγυημένο επιτόκιο για το σύνολο του ποσού της προθεσμίας και δυνατότητα μηνιαίας απόδοσης τόκων. Επίσης, έχετε την επιλογή πρόωρης εξόφλησης όλου ή μέρους του ποσού, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε και τα χρήματά σας διαθέσιμα εντός της ίδιας εργάσιμης ημέρας.

• Προνόμια μέσω ειδικής πιστωτικής κάρτας, με την οποία μπορούν μεταξύ άλλων να πάρουν μετρητά εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της κάρτας, να κλείσουν εισιτήρια για ταξίδια και να τα παραλάβουν δωρεάν στον χώρο τους κλπ.

• Δωρεάν συναλλαγές όπως είναι: η αποστολή εμβασμάτων εσωτερικού σε ευρώ, δωρεάν πληρωμές λογαριασμών καθώς και ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Φ.Π.Α. (μέσω των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης ), δωρεάν πάγιες εντολές (για εξόφληση λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ), δωρεάν έκδοση μπλοκ επιταγών, κλπ.

• Τη δυνατότητα να τοποθετήσετε τα χρήματα σας σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, νομίσματα, να έχετε άμεση πρόσβαση στις αγορές ομολόγων, να πραγματοποιείτε συναλλαγές σε διεθνή χρηματιστήρια, να συμμετέχετε σε πρωτογενείς και δευτερογενείς δημόσιες και ιδιωτικές εγγραφές, και να έχετε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης παράγωγων προϊόντων. Να επενδύετε στην κτηματαγορά αλλά ακόμα και σε εναλλακτικές επενδύσεις, όπως έργα τέχνης και πολύτιμους λίθους.

• Ακόμα ο πελάτης μπορεί να επενδύσει σε ασφαλιστικά – αποταμιευτικά προγράμματα.

• Και φυσικά έχει προνομιακή τιμολόγηση σε στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr