Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία - νέα 24ωρη αύριο στο Μετρό

Η εβδομάδα και ο μήνας φτάνουν στο τέλος τους, οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όμως όχι! Μετρό και ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) δεν κινούνται καθόλου σήμερα 31 Ιανουαρίου ενώ τα μπλε λεωφορεία ακινητοποιούνται για πέντε ώρες από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 νωρίς το απόγευμα. Οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι και αύριο, Τρίτη, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.


Οι εργαζόμενοι του Μετρό προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε κατάληψη του αμαξοστασίου στα Σεπόλια ως ένδειξη διαμαρτυρίας και με σκοπό να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αντιδρούν στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με μικρές τροποποιήσεις.
Άνοιξε λοιπόν ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων, την ίδια στιγμή που από αύριο Τρίτη πρώτη Φεβρουαρίου εγκαινιάζονται οι νέες αυξήσεις στα εισιτήρια και τις μηνιαίες κάρτες.

Το γαϊτανάκι των ακινητοποιήσεων, οδηγεί σε μποτιλιαρισμένους δρόμους. Ήδη αυξημένη κίνηση παρατηρείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες-Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Αλεξάνδρας, Λ. Κηφισίας, Λ. Συγγρού ενώ αναμένεται η κατάσταση να επιδεινωθεί με το πέρασμα της ώρας. Τη σκυτάλη της χωρίς τέλος ταλαιπωρίας, το επιβατικό κοινό τη μοιράζεται και με τους οδηγούς.

newsbomb.gr