Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Τα ακριβότερα σπίτια του κόσμου (photos)


Δείτε τις «γειτονιές» που δεν φτάνει η οικονομική κρίση











Southhampton, Village Oceanfront Sanctuary Νέα Υόρκη – 56 εκατομμύρια Ευρώ. Ο εσωτερικός του χώρος είναι 4185 τετραγωνικά μέτρα κατανεμημένος σε τέσσερα επίπεδα και περιλαμβάνει 9 υπνοδωμάτια, 11 μπάνια και έναν κινηματογράφο. Βρίσκεται μεταξύ του ωκεανού και της λίμνης, κάνοντας τη θέση του μοναδική.

Villa La Leopolda – 350 εκατομμύρια Ευρώ

Ήταν το σπίτι του Bill Gates και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας. Σήμερα ανήκει στον Roman Abramovich. Είναι περιτριγυρισμένη από 10 στρέμματα κήπο με 50 κηπουρούς να δουλεύουν για να τον συντηρούν.





Ira Rennert House, Νέα Υόρκη 120 εκατομμύρια Ευρώ

Ιδιοκτησία του δισεκατομμυριούχου Ira Rennert της Renco Group. Τα 64 στρέμματα που φιλοξενούν αυτό το συγκρότημα θεωρείται η μεγαλύτερη ένωση κατοικιών στην Αμερική.

Το σπίτι διαθέτει 29 δωμάτια, 39 μπάνια καθώς και τις συνηθισμένα σε αυτά τα μεγαθήρια γήπεδα, μπόουλινγκ κ.α.





Updown Court, στο Σάρρεϋ της Αγγλίας – 98 εκατομμύρια Ευρώ

Με γείτονες τον Elton John και την Βασίλισσα της Αγγλίας το Updown Court έχει 24 δωμάτια, το καθένα με μαρμάρινο μπάνιο και υπόγειο γκαράζ.





Donald Trump House, Φλόριντα – 175 εκατομμύρια Ευρώ

Το σπιτάκι του Donald Trump έχει 18 υπνοδωμάτια και μεγάλο του προτέρημα είναι η τοποθεσία του το Palm Beach, η ονομαζόμενη «πιο πλούσια κοινότητα του κόσμου».


Three Ponds στην Νέα Υόρκη – 52 εκατομμύρια Ευρώ

Στο Bridgehampton της Νέας Υόρκης με δικό του γήπεδο γκολφ. Ονομάζεται «Three Ponds» γιατί έχει τρεις λίμνες, ή υδροταμιευτήρες γεμάτες ψάρια που είναι κι αυτά ασφαλισμένα. Διαθέτει επίσης 14 κήπους με τον καθένα να έχει το δικό του θέμα.

Fleur de Lys στο Beverly Hills της Καλιφόρνια – 87 εκατομμύρια Ευρώ

Είχε σαν πρότυπο το παλάτι Louis XIV’s στις Βερσαλλίες. Περιλαμβάνει 14.000 τετραγωνικά μέτρα, χρειάστηκε 5 χρόνια για να κατασκευαστεί και ανήκει στην Suzanne Saperstein.

Διαθέτει 50 θέσεων αίθουσα προβολής, γκαράζ εννέα αυτοκινήτων και μια βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία πρώτης έκδοσης.


Jacobean Manor στο Greenwich του Κονέκτικατ – 63 εκατομμύρια Ευρώ

Το αρχοντικό αυτό είναι μέσα σε 40 καταπράσινα στρέμματα που το περιβάλουν εξασφαλίζοντας την απομόνωση και ηρεμία των κατοίκων.

Έχει 14 υπνοδωμάτια και 13 μπάνια (αν τους πιάσει και τους 14 μαζί τουαλέτα ο ένας θα περιμένει) σε 7.000 τετραγωνικά μέτρα. Μάρμαρο παντού, θολωτές οροφές, ασβεστόλιθος και μία πισίνα 16 μέτρων, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.




Tranquility στη λίμνη Tahoe της Νεβάδα – 70 εκατομμύρια Ευρώ

Βρίσκεται στην αφορολόγητη πλευρά της λίμνης Tahoe της Νεβάδα (Ε βέβαια τόσα έξοδα έχει ο καημένος με την συντήρηση της βίλας, να πληρώνει και φόρο?). Αυτή η 210 στρεμμάτων ιδιοκτησία ανήκει στον Joel Horowitz, συνιδρυτή της Tommy Hilfiger και το έχτισε από το μηδέν.

Αποτελείται από 6.000 τετραγωνικά μέτρα και σαν πρότυπο για την κατασκευή είχανε ορεινά σπίτια της Βόρειας Ευρώπης. Έχει επίσης μία κάβα με 3500 μπουκάλια, εσωτερική πισίνα και αίθριο, καθώς και μία αίθουσα προβολών 19 ατόμων (ο εικοστός αλλάζει τις ταινίες).





Eurasia Estate στη Μόσχα – 70 εκατομμύρια Ευρώ

Το ακίνητο αποτελείται από 3.000 (και κάτι) τετραγωνικά μέτρα, καθώς και 1.000 (και κάτι) τετραγωνικά μέτρα ξενώνες και ένα κέντρο αναψυχής 28.000 (ακριβώς) τετραγωνικών μέτρων, με πισίνα, τουρκικά και ρωσικά λουτρά, γυμναστήριο, σάουνα κ.α.

Hillandale στο Stamford του Κονέκτικατ - 67 εκατομμύρια Ευρώ

Κι εδώ κήποι, γήπεδο του τένις και πολλές καμινάδες, που θυμίζουν αγγλικό αρχοντικό, το Hillandale πιάνει 6000 τετραγωνικά μέτρα με 8 υπνοδωμάτια και 10 μπάνια

BootJack Ranch στο Pagosa Springs του Κολοράντο – 62 εκατομμύρια Ευρώ

Το αγρόκτημα περιλαμβάνει μια μαζική έκταση 3100 στρεμμάτων. Αυτό το πολυτελές οίκημα είναι πολύ περισσότερο από ράντσο εργασίας. Το κυρίως σπίτι καταλαμβάνει μόνο 4000 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και 4 μπάνια.

Υπάρχουν παντού διάσπαρτες καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 50 άτομα και ο συνολικός εσωτερικός χώρος του είναι 24000 τετραγωνικά μέτρα.

Επιπλέον υπάρχει ένα spa 4000 τετραγωνικών μέτρων (δεν ξέρω αν διατίθεται και χωριστά γιατί με πονούν τα πόδια).