Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κυνηγητό με τους ταύρους

To φημισμένο και ιδιαίτερα βάρβαρο για πολλές φιλοζωικές οργανώσεις (και όχι μόνο), φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα της βόρειας Ισπανίας ξεκίνησε και φέτος στις 7 Ιουλίου και συνεχίζεται.







Διατηρώντας την ετήσια παράδοση οι Ισπανοί κάθε πρωί από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου, αφήνουν ελεύθερους έξι ταύρους για τα τρέξουν στους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης και να κυνηγήσουν χιλιάδες θαρραλέους κατοίκους και τουρίστες που θα βρεθούν στον δρόμο τους.


                               


Οι «Σανφερμίνες» όπως ονομάζονται οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις ξεκινούν όταν ταύροι οδηγούμενοι από έξι βόδια ξεκινούν από το μαντρί και διανύουν μία απόσταση 800 μέτρων μέσα στην πόλη πριν φθάσουν στην αρένα των ταυρομαχιών σε λιγότερο από τρία λεπτά.


                                 


Οι δρομείς, φορώντας παραδοσιακά λευκά ρούχα και κόκκινα μαντήλια γύρω από το λαιμό τους, προσπαθούν να τους αποφύγουν και ταυτόχρονα να τους προκαλέσουν με τις κινήσεις τους.




Τελικά οι δύστυχοι ταύροι θα καταλήξουν στην αρένα των ταυρομαχιών, όπου και θα θανατωθούν το βράδυ της 14ης Ιουλίου από ταυρομάχους.

                             


















dinfo.gr