Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Όταν το γυμνό γίνεται έμπνευση - video - photos

Για τους περισσότερους η γύμνια είναι ταμπού. Για κάποιους άλλους όμως, όπως για τη Μιρού Κιμ, φωτογράφο από τη Νέα Υόρκη, το να είσαι γυμνός είναι τέχνη. Δείτε την παρουσίασή της στο TED.









Στο -κατά πολλούς- προκλητικό έργο της Μιρού Κιμ περιλαμβάνονται φωτογραφήσεις της ιδίας γυμνής σε περιοχές όπως οι κατακόμβες του Παρισιού ή η γέφυρα του Μανχάταν.

Η Κιμ έχει καταφέρει να γίνει γνωστή παγκοσμίως ως μια προκλητική καλλιτέχνιδα της οποίας το έργο έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών επί της τέχνης αλλά και των οπαδών αυτής (της τέχνης).

"Από μικρή ήμουν ντροπαλή", αναφέρει η ίδια και προσθέτει πως ακόμα ντρέπεται. "Όταν ανέβηκα στο βήμα του συνεδρίου TED αναγκάστηκα να σταυρώσω τα χέρια και τα πόδια μου επειδή έτρεμαν", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Κιμ ξεκίνησε την ασχολία της με τη τέχνη της φωτογραφίας το 2004 και στην αρχή ήταν αρκετά αμήχανη όταν πέταγε από πάνω της τα "απαραίτητα" για να δουλέψει.

Μάλιστα σημειώνει πως για να συνηθίσει το γεγονός ότι ήταν γυμνή στην αρχή πόζαρε για έναν ζωγράφο φίλος της και ήταν τόσο νευρική που δεν μπορούσε να καθίσει ακίνητη.

"Γενικά η δουλειά μου αφορά το να ξεπεράσω τους φόβους που με κυνηγάνε από παιδί: το σκοτάδι, οι επικίνδυνες δραστηριότητες, και η βρωμιά και τόσες άλλες" σημειώνει καθώς μέσα από την εργασιοθεραπεία παλεύει με τους δικούς της δαίμονες.
cosmo.gr