Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Άθλιοι κακοποίησαν χελώνα στα Βριλήσσια

Μέσα στη Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια η κα Γκερτή Σπανού εντόπισε μια χελώνα, η οποία είχε εμφανή τα σημάδια από τον βασανισμό που υπέστη. Την βρήκαν με ξυσμένο (!) το κέλυφος, πάνω στο οποίο - οι άθλιοι που την κακοποίησαν - έγραψαν με κόκκινα γράμματα «ΑΕΚ». Το ένα πόδι της χελώνας ήταν βαμμένο κόκκινο.






Σύμφωνα με την κα Σπανού η χελώνα ήταν τελείως εξαντλημένη από τον ήλιο και τη ζέστη καθώς ήταν προφανώς επί ώρες ή ίσως μέρες αναποδογυρισμένη ανάμεσα στα τούβλα στα οποία την είχαν παγιδεύσει, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Οι βασανιστές της την άφησαν να πεθάνει εγκλωβισμένη… Στο σημείο που την εντόπισαν βρήκαν μια συσκευασία Physiomer, ένα μπουκαλάκι ιώδιο, βαμβάκι και μπατονέτες βουτηγμένες στο ιώδιο.

Αφού προσέφεραν στη χελώνα τις πρώτες βοήθειες, σήμερα αναμένεται να τη στείλουν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα για περαιτέρω φροντίδα. Η κα Σπανού λέει αναφορικά με αυτό το έγκλημα: «Αναρωτιέμαι πόσο διεστραμμένος μπορεί να είναι κανείς για να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα άκακο πλάσμα όπως είναι μια χελώνα…».

zoosos.gr