Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στο τιμόνι του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε για τη θέση του γενικού διευθυντή του Ταμείου τη Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ.

 





 
Η 55χρονη υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας -η οποία απέσπασε το τελευταίο 24ωρο την επίσημη στήριξη Κίνας, ΗΠΑ, Βραζιλίας και Ρωσίας- γίνεται η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ΔΝΤ αφήνοντας τη σφραγίδα της στο Ταμείο με την άφιξη της αλλά και συνεχίζοντας μία παράδοση 64 ετών που θέλει Ευρωπαίο στο «τιμόνι» του Ταμείου.

Τα 24 μέλη του συμβουλίου, 23 άνδρες και μία γυναίκα, επέλεξαν τον αντικαταστάτη του Ντομινίκ Στρος - Καν, «με συναίνεση», χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, πέρα από την στήριξη των μεγαλύτερων κρατών του κόσμου την οποία κέρδισε το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως έχει και τη στήριξη της οικογένειας της τραπεζικής δυναστείας των Rothschild, την οποία έχει από την πλευρά της στηρίξει ως πολιτικός με σημαντικές της αποφάσεις. Στη φωτογραφία η Κριστίν Λαγκάρντ είναι δίπλα στην Lynn Forester de Rothschild σε εκδήλωση για τις γυναίκες στη Νέα Υόρκη, το Μάρτιο του 2010.