Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σύλληψη Μπέου, Ψωμιάδη - Στημένο ντέρμπι



Ξεκαθάρισμα στη βρώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου! Σύλληψη Αχιλλέα Μπέου, Σταύρου Ψωμιάδη και πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ για κακουργήματα στην τεράστια «σκούπα» της αστυνομίας για τα στημένα! Διαβάστε όλα τα ονόματα, 70 άτομα «μπλεγμένα!



Με ρυθμό χιονοστιβάδας έρχονται τα νέα από το μέτωπο της επιχείρησης… σκούπα της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ σχετικά με τα στημένα παιχνίδια που ρίχνει... φως στην βρώμα και την δυσωδία που έκανε ότι ήθελε εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καταρχήν, έχουμε συλλήψεις! Ο Αχιλλέας Μπέος κατηγορείται για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη και αύριο πάει για να απολογηθεί στον εισαγγελέα! Επίσης υπάρχει σύλληψη του Σταύρου Ψωμιάδη, αλλά και μάνατζερ από την Θεσσαλονίκη που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές. Συνολικά οι συλλήψεις είναι δέκα και ένας εξ' αυτών είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Α'Εθνικής!

Αναλυτικά, πρόκειται για τους Αχιλλέα Μπέο, Σταύρο Ψωμιάδη, Γιώργο Τσακογιάννη (μεγαλοπαράγοντας Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (Πρόεδρος Ηλιούπολης), Δημήτρης Ζαβαντίας (ποδοσφαιριστής με θητεία και στον ΠΑΟΚ), Νίκος Παντέλης (προπονητής) Θανάσης Ντότσας (μάνατζερ) και οι Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος που φέρονται ως bookmakers, αλλά κι ένα ακόμη άτομο που είναι επιχειρηματίας στη Νέα Σμύρνη!

Οι Μπέος, Ψωμιάδης και Τσακογιάννης πάνε κατηγορούμενοι για τα τρία κακουργήματα που αναφέραμε παραπάνω ενώ υπόλοιποι μόνο για το ξέπλυμα χρήματος και την στοιχηματική απάτη.

Ενδέχεται όμως να βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου και σύντομα να έρθουν νέες αποκαλύψεις για πολύ μεγάλους «παίκτες» του αθλήματος στη χώρα μας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θέμα ακόμα και με στημένο ντέρμπι.

Σύμφωνα με το «vima.gr» εμπλοκή στην υπόθεση έχουν πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας».

Ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται σε τηλεφωνική συνομίλα που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε σικέ αγώνα.

Τις επόμενες ώρες όμως, είναι πιθανό οι Αρχές αξιολογώντας αυτά τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, να προχωρήσουν σε νέες συλλήψεις και τα ονόματα αυτά να βγουν στην επιφάνεια… Τότε θα φανεί και το πραγματικό βάθος αυτής της υπόθεσης που ίσως αποτελέσει το μεγαλύτερο στοίχημα και ταυτόχρονα ευκαιρία για κάθαρση του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου.