Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Bloomberg: Το ελληνικό πακέτο έχει οδηγήσει σε σύγκρουση ΔΝΤ-ΕΚΤ

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσουν για την πρόσθετη ενίσχυση για Ελλάδα εως τα τέλη Ιουνίου για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους της, δήλωσε ο ΖΑν Κλωντ Γιούνκερ , επικεφαλής της ομάδας της ζώνης του ευρώ υπουργούς Οικονομικών, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο "Greek Aid Package to Be Decided by June".


"Η ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η ΕΚΤ αναμένουν τα αποτελέσματα της Τρόϊκα για να αποφασιστεί αν η Ελλάδα πληροί τους όρους διάσωσης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διατυπώσει, στη συνέχεια, το σχέδιό της για περαιτέρω ενίσχυση στην Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να κλείσει από τις χρηματοπιστωτικές αγορές ένα χρόνο μετά το πακέτο διάσωσης" επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων και συνεχίζει:

"Περιμένουμε την τελική κρίση" δήλωσε χθες ο Γιούνκερ στο Παρίσι μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. "Η θέση τους θα καθορίσει εν μέρει τη θέση μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το ελληνικό πρόβλημα μέχρι το τέλος Ιουνίου. "

"Σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης, η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να πωλήσει περίπου 30 δις ευρώ από ομόλογα το επόμενο έτος. Το ΔΝΤ έχει απειλήσει να παρακρατήσει το "μερίδιό" της έως ότου η ΕΕ εξηγεί πώς η Ελλάδα θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν".

Η αναδιάρθρωση του χρέους

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ΕΕ και στην ΕΚΤ που διχάζονται για τον τρόπο ενίσχυσης της Ελλάδας και κάνει λόγο και για το σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Oι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν το θέμα σε αυριανή συνάντηση στη Βιέννη.
newscode.gr