Πέντε μέρες μετά την υλοποίηση της εξαγγελίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα με μία στάση, γίνεται τώρα πραγματικότητα και το πρώτο πλήρες No stop shop για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!
Το Start Up Greece είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου συγκεντρώνονται σε μία ιστοσελίδα όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος για να ξεκινήσει ή να χρηματοδοτήσει μέσα από δημόσια προγράμματα μία επιχείρηση. Κίνητρα, χρηματοδότηση, έρευνες και νομικό πλαίσιο είναι όλα εκεί και όχι μόνο.
Το Start Up Greece αποτελεί παράλληλα μια διαδραστική κοινότητα δικτύωσης και συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Χρησιμοποιεί τα social media για να φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, φορείς, για να γεννηθούν συνεργασίες και επενδυτικά σχέδια.
Σύμφωνα με τους εμπνευστές τού το Startup Greece εκφράζει την Ελλάδα του «Ναι, γίνεται»: την Ελλάδα που προσπαθεί, παράγει, κοιτά έξω από τα σύνορα, αναζητά αγορές, ενώνει τους ανθρώπους και τις ιδέες τους, δίνει έδαφος στην επιχειρηματικότητα να ανθίσει. Προάγει το δικαίωμα στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία, στον πειραματισμό, στην καινοτομία.
Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΥΠΑΑΝ) και την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με κοινότητες νέων επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έλαβε τον περασμένο Οκτώβριο το ΥΠΑΑΝ για την προώθηση της νέας και νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα στη στρατηγική αναπτυξιακής αναδιάρθρωσης της οικονομίας.
Με το Start Up Greece να προάγει τη δικτύωση των νέων πρωτίστως επιχειρηματιών καθώς και την έγκαιρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων, και το ΓΕΜΗ να αποτελεί τη βάση για ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα με μια στάση, ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μικρή εξελισσόμενη επανάσταση στο για χρόνια ταλαιπωρημένο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας. Αν μάλιστα σε λίγες μέρες περάσει χωρίς «περιβαλλοντικές εκπτώσεις» το πολυνομοσχέδιο της Γ.Γ. Βιομηχανίας του ΥΠΑΑΝ για την αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με το νόμο της Γ.Γ. Εμπορίου για το προ-πτωχευτικό και αργότερα το Σχέδιο για μια Ελλάδα Φιλική προς τις Επιχειρήσεις (δέσμευση για άρση 30 σημαντικότερων εμποδίων στην επιχειρηματικότητα), τότε θα μιλάμε για μια πρώτη ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων ενάντια στη γραφειοκρατία που θα έχει ανεβάσει την Ελλάδα στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας αρκετές θέσεις. Ταυτόχρονα, θα έχει γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να μπει το επιχειρείν στην καρδιά της ατζέντας για τη νέα γενιά. Το καλό να λέγεται!