Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Φυλακή στον χάκερ που “ντρόπιασε” τη Μόσχα


Σε 18 μήνες φυλακή καταδικάστηκε ο χάκερ που έβαλε να παίζει ταινία ακτάλληλη για ανήλικους σε δημόσιο videowall στον πιο πολυσύχναστο οδικό δακτύλιο της Μόσχας! 

Ο 40χρονος Ιγκόρ Μπλίνικοφ ανέβασε το βίντεο στις 14 Γενάρη του 2010 από το σπίτι του στο Ναβαροσίσκι, που βρίσκεται 1.255 χιλιόμετρα νότια της ρωσικής πρωτεύουσας. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας πως ήταν ένα “κακό αστείο”, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι περίμενε μια πιο ήπια καταδίκη. 

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης η προβολή της εν λόγω ταινίας με υπόθεση προκάλεσε εκείνο το βράδυ κυκλοφοριακό χάος στον πιο πολυσύχναστο οδικό δίκτυο της Ρωσίας, αφού το videowall ήταν σχετικά... μεγάλο: 6 μέτρα ύψος και 9 εκατοστά πλάτος, να δείχνει σκανδαλώδεις σκηνές βραδιάτικα δεν είναι και λίγο πράγμα. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπλίνικοφ υποστήριξε ότι το έκανε γιατί “βαριόταν” μόνος στο σπίτι, ενώ στην ερώτηση για το πώς το έκανε απάντησε: “Θα μας πάρει πολύ ώρα για να σας εξηγήσω κάτι τέτοιο”. 

Είπε δε ότι η επιλογή τόσο του συγκεκριμένου videowall όσο και της ταινίας ήταν τυχαία.