Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αρπαγή Λίβυας σε απευθείας μετάδοση

Απομακρύνθηκε βιαίως γυναίκα που κατήγγειλε βιασμό από στρατεύματα του Καντάφι. Επιχείρησε να ενημερώσει τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γρονθοκοπήθηκε Βρετανός δημοσιογράφος. Δείτε το βίντεο





Σε "εμπόλεμη ζώνη" μετατράπηκε το εστιατόριο του Rixos Hotel στη Λιβύη όταν η Iman al-Obeidi θέλησε να ενημερώσει τους ξένους δημοσιογράφους πως έπεσε θύμα βιασμού από στρατεύματα στη Λιβύη.

Η γυναίκα εμποδίστηκε από υπαλλήλους του ξενοδοχείου και επόπτες της κυβέρνησης όταν επιχείρησε να τους ενημερώσει. Προτού απομακρυνθεί βιαίως από το ξενοδοχείο, η Iman al-Obeidi ισχυρίστηκε ότι την κρατούσαν τα στρατεύματα, όπως και άλλες γυναίκες, και κατόρθωσε να δραπετεύσει.

"Με βίασαν 15 άνδρες. Κοιτάξτε τι μου έκαναν οι πολιτοφύλακες του Καντάφι", ανέφερε. Η γυναίκα είχε εμφανή σημάδια από εκδορές στο πρόσωπό της, ενώ τράβηξε και το μαύρο χιτώνα που φορούσε για να δείξει το ματωμένο της μηρό.

"Όταν φύγω από εδώ θα με οδηγήσουν στη φυλακή", φώναξε, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους. Ενώ μιλούσε, ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου, κρατώντας μαχαίρι, την αποκάλεσε προδότη, ενώ ένας άλλος της κάλυψε το κεφάλι για να την αποτρέψει να μιλήσει.