Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οδηγός χάρος στην Βραζιλία παρασέρνει 12 ποδηλάτες και δεν διώκεται, συγκλονιστικό video




To περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 25/02 στο Πόρτο Αλέγρε της Βραζιλίας. Η αστυνομία κλήθηκε αμέσως μετά το συμβάν. Tο αυτοκίνητο βρέθηκε νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας εγκαταλειμμένο περίπου 8 χιλιόμετρα από τον τόπο του εγκλήματος.




Το ίδιο βράδυ η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα εκδίδει online ένα άρθρο στο οποίο η EPTC ( η αρμόδια τοπική τροχαία ) κατηγορεί τους ποδηλάτες διότι δεν ενημέρωσαν για διεξαγωγή της βόλτας τους.
Σύμφωνα με τον διοικητή της τροχαίας οι ποδηλάτες ήταν παράνομοι διότι η διεξαγωγή ενός event το οποίο κατ’ αυτόν παρεμποδίζει την κυκλοφορία αποτελεί παράνομη δραστηριότητα.

Στις 26/02 η αστυνομία ενημερώνει ότι έχει στην κατοχή της τα στοιχεία του οδηγού δολοφόνου αλλά θα περιμένει να προσέλθει «εθελοντικά» την επόμενη εβδομάδα ενώ στην την δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα δημοσιεύτηκαν δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας Márcio Moreno. 

«Η ταυτότητα του οδηγού του αυτοκινήτου έχει βρεθεί, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να επικυρώσει ακόμα αν ήταν αυτός που οδηγούσε το όχημα, η υπόθεση αποτελεί πρόκληση ακούσιας σωματικής βλάβης»

Παράλληλα την ίδια ημέρα ένας άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας επικρίνει τους ποδηλάτες που δεν ενημέρωσαν τις αρχές για την ποδηλατική τους βόλτα ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη σε αυτούς. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Βραζιλία δεν είναι Λιβύη, σας επιτρέπουμε να διαμαρτύρεστε αλλά μην εμποδίζετε την ροή τις κυκλοφορίας. 

Στις 27/02 η αστυνομία ανακοινώνει ότι ο ιδιοκτήτης του VW Golf το οποίο επιτάχυνε πάνω σε 12 ποδηλάτες έχει βρεθεί . Θα περιμένει να ακούσει το πώς έχουν τα πράγματα και από την μεριά του οδηγού για να διαπιστώσει εάν ο οδηγός φέρει ευθύνη ή όχι. 

Τα συμπεράσματα δικά σας το video που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό!