Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται τα sequels του Avatar!

Η άφιξη του Avatar στις κινηματογραφικές οθόνες σήμανε μια νέα περίοδο στην ιστορία της 7ης τέχνης. Μπορεί το αριστούργημα του James Cameron να μην έτυχε ανάλογης αποδοχής στα περσινά βραβεία Όσκαρ με την πρώην σύζυγό του, να παίρνει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του το χρυσό αγαλματάκι για την ταινία Hurt Locker, όμως ο δαιμόνιος σκηνοθέτης φαίνεται πως δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο περιοδικό Entertainment Weekly, θα δούμε στη μεγάλη οθόνη δύo sequels του Avatar έρχονται το ένα το 2014 και το άλλο το 2015.


“Βρίσκομαι στη διαδικασία συγγραφής των δύο σεναρίων”, δήλωσε ο σκηνοθέτης στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τη συνέχεια της πιο εμπορικής επιτυχίας των τελευταίων ετών. “Σχεδιάζουμε να τις γυρίσουμε ταυτόχρονα, αλλά θα βγουν στον κινηματογράφο περίπου με ένα χρόνο διαφορά. Το πρώτο sequel θα βγει τα Χριστούγεννα του 2014 και το δεύτερο τα Χριστούγεννα του 2015, εξήγησε, ενώ όσον αφορά στους χαρακτήρες ο διάσημος σκηνοθέτης δεν ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά του. Το μόνο που είπε για να μην αφήσει τους θαυμαστές του παραπονεμένους ήταν πως η  τριλογία θα συνεχιστεί με τους ίδιους χαρακτήρες. “Όσοι επέζησαν στην πρώτη ταινία, φυσικά και θα έχουν θέση στη δεύτερη και ίσως στην τρίτη”, εξήγησε.

Το ενδιαφέρον πάντως στοιχείο της συνέντευξης ήταν πως ο Cameron σκέφτεται να δώσει ένα ποσοστό  επί των εισπράξεων των δύο ταινιών σε περιβαλλοντικές οργανώσεις: “Δεν ήθελα να κάνω δύο περισσότερα Avatars για να βγάλω κι άλλα λεφτά. Ήθελα να τα κάνω για έναν μεγαλύτερο σκοπό”.

myself.gr