1.Pasaji
Στο πέρασμα του City Link, με τον Άρη Τσανακλίδη στις μαρμίτες που παίζει ποικιλοτρόπως με τις επιρροές του από Μαϊάμι σε ένα funky urban μενού που τα έχει όλα. Ιδανικό για meeting point(όσο πρέπει απομονωμένο και όσο πρέπει in the crowd) και μια ανάσα πριν την επόμενη εξόρμηση στο πολυκατάστημα Attica. Στα συν το design με τα ψηφιδωτά της Bisazza(Στοά Σπυρομήλιου, Σύνταγμα, τηλ. 210 3220.714)
(προφίλ: fashion people και lunchtime παρέες, highlight: κοτόπουλο με τζίντζερ και μοσχολέμονο, short ribs με κρασί Νεμέας, budget: 25-30€)
2.Funky Gourmet
Έγινε γνωστό για τα πριβέ dinner του στο ανακαινισμένο νεοκλασικό του Κεραμεικού-που συγκεντρωνόντουσαν όλοι για να κλείσουν συμφωνίες-και από πέρσι για το εστιατόριο ολίγων τραπεζιών στον πρώτο όροφο όπου η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος μοιράζονται την εμπειρία τους από βραβευμένους σεφ(βλ. Ferran Adria). Υπερμοντέρνα κουζίνα, art design στα πιάτα και επιτυχημένοι νεωτερισμοί από ένα δίδυμο που ακούγεται πολύ(Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνας, Κεραμεικός, τηλ. 210 5242.727)
(προφίλ: trendsetters και καλλιτεχνίζοντες, highlight: αρνάκι γάλακτος με λαιμό γιουβέτσι και ζεστό αφρό παρμεζάνας(!), budget: 35-40€)
(προφίλ: trendsetters και καλλιτεχνίζοντες, highlight: αρνάκι γάλακτος με λαιμό γιουβέτσι και ζεστό αφρό παρμεζάνας(!), budget: 35-40€)
3.ΠBox
Το νεουορκέζικο deli-restaurant του Χριστόφορου Πέσκια(φέτος και κριτής στο Τop Chef) με λίστα αναμονής για ένα τραπέζι. Στο κέντρο της Κηφισιάς, με πελατολόγιο από πολιτικούς μέχρι golden girls μετά τα ψώνια και κουζίνα που κινείται στις διεθνείς βάσεις του Πέσκια αλλά με μια πιο ανάλαφρη νότα μεσημεριάτικου διαλλείματος από την δουλειά(Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ. 210 8088.818)
(προφίλ: high class με υψηλό επιχειρηματικό crowd, highlight: κοτόπουλο stirfried, χοιρινή πανσέτα μαγειρεμένη για 20 ώρες, budget: 25-30€)
(προφίλ: high class με υψηλό επιχειρηματικό crowd, highlight: κοτόπουλο stirfried, χοιρινή πανσέτα μαγειρεμένη για 20 ώρες, budget: 25-30€)
4.Αλάτσι
Το κράτος εν κράτει του Σταύρου Θεοδωράκη. Πίσω από το Χίλτον, με κρητική κουζίνα μάλαμα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο(Master Chef ο συγκεκριμένος) που συγκεντρώνει κάθε μέρα τη Βουλή με πολιτικούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες όλων των κατευθύνσεων. Στην καρδιά των εξελίξεων αποτελεί το νέο πόλο μετά την αποψίλωση των ιστορικών εστιατορίων του κέντρου(Βρασίδα 13, Αθήνα, τηλ. 210 7210.501)
(προφίλ: όλο το ψηφοδέλτιο των εκλογών, highlight: στάκα με αυγά, ντολμαδάκια της κυρίας Αργυρώς, κοκοράκι με μακαρόνια, μπουγάτσα του Ιορδάνη, budget: 20-25€)
(προφίλ: όλο το ψηφοδέλτιο των εκλογών, highlight: στάκα με αυγά, ντολμαδάκια της κυρίας Αργυρώς, κοκοράκι με μακαρόνια, μπουγάτσα του Ιορδάνη, budget: 20-25€)
5.Cash
Καλοκαιρινή άφιξη στα κηφισιώτικα εδάφη με την υπογραφή του Γιάννη Μωράκη και όλη την ομάδα του (Νεκτάριος Ντάλλας στα κοκτέιλ και Γιάννης Σολάκης στην κουζίνα σε μεσογειακά μιξαρίσματα). Όλος ο καλός ο κόσμος, επιχειρηματίες και σημείο έλξης τα βράδια για το κέντρο των Β.Π.(όχι δεν έχουμε και πολλά-Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, τηλ. 212 004.772)
(προφίλ: XXL large πορτοφόλια, highlight: Eldertini(κατά το Μartini με elderflower), budget: 35-40€)
(προφίλ: XXL large πορτοφόλια, highlight: Eldertini(κατά το Μartini με elderflower), budget: 35-40€)
6.Άνετον
Το κάστρο του Βασίλη Καλλίδη με επαναστατική κουζίνα, design δεκαετίας ’70, bossa nova-σαν σαββατιάτικο πάρτι στο σαλόνι της μαμάς-και ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Σελέμπριτι, πολύ τηλεόραση-λόγω πρότερου βίου-, αριστοκρατία που κρατά καλές αναμνήσεις από το αντίστοιχο στις Σπέτσες αλλά και μεγάλες παρέες που έρχονται για τις ελληνικές καταβολές του μενού (Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, τηλ. 210 8066.700)
(προφίλ: καλλιτεχνικό παρασκήνιο και chic φιλίες, highlight: κόκορας με σύκο γλυκό, μπιφτεκάκια, budget: 25-30€)
(προφίλ: καλλιτεχνικό παρασκήνιο και chic φιλίες, highlight: κόκορας με σύκο γλυκό, μπιφτεκάκια, budget: 25-30€)
7.Scala Vinoteca
Η ανάλαφρη εκδοχή του ΠΒοx, από την ίδια αρχιτεκτονική ομάδα των Ανδρέα Κούρκουλα και Μαρία Κοκκίνου με επίβλεψη και εδώ του Χριστόφορου Πέσκια και μενού vinerias και tapas bar σαν αυτά που συναντάς σε οποιαδήποτε περιοχή της Μαδρίτης όπου τρως καλά ανάμεσα στα ψώνια σου μαζί με ένα ποτήρι αφρώδες κρασί cava. Τα βράδια είναι πιο ωραία με τον κόσμο στα σκαλάκια(Σίνα 50 και Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, τηλ. 210 3610.041)
(προφίλ: κολωνακιώτικο πλήθος με προσμίξεις, highlight: λαβράκι φούρνου με γλυκιά σάλτσα αντζούγιας, φτερούγες κοτόπουλου με μαρμελάδα λεμόνι, λιγκουίνι καρμπονάρα με λουκάνικο Τρικάλων, budget: 15-20€)
(προφίλ: κολωνακιώτικο πλήθος με προσμίξεις, highlight: λαβράκι φούρνου με γλυκιά σάλτσα αντζούγιας, φτερούγες κοτόπουλου με μαρμελάδα λεμόνι, λιγκουίνι καρμπονάρα με λουκάνικο Τρικάλων, budget: 15-20€)
8.Prosopa
Στην άκρη της Κωνσταντινουπόλεως, μπροστά στις γραμμές του τρένου, με νεοελληνική δημιουργική κουζίνα και νεουορκέζικο γραφιστικό design. Η κουλτουρέ πλευρά της διασημότητας, πολλοί νέοι ηθοποιοί από τη Σύγχρονη Σκηνή του Εθνικού και ιντελεκτουέλ πιάτα(Κωνσταντινουπόλεως 4 και Μεγάλου Βασιλείου 52, Ρουφ, τηλ. 210 3413.433)
(προφίλ: μοντέρνο εναλλακτικό, highlight: φρέσκα ραβιόλια με μανιτάρια, ψαρονέφρι με σος εσπρέσο και σύκο, budget: 20-25€)
(προφίλ: μοντέρνο εναλλακτικό, highlight: φρέσκα ραβιόλια με μανιτάρια, ψαρονέφρι με σος εσπρέσο και σύκο, budget: 20-25€)
9.Soul kitchen
Σε απόσταση βηματισμού από το Prosopa με την ιστορία του Soul σε πιο large χώρο. Ατμοσφαιρικό design, ωραία κοκτέιλ ειδικά τα βράδια που κινείται ο κόσμος στην μικρή πάροδο, world-mix κουζίνα και μουσικές που ανεβάζουν τη διάθεση κατά την παράδοση του Soul(στο Γκάζι βρίσκεται και το έτερο ήμισυ των αδελφών Χρήστου και Παύλου Πότσιου, Canteen, με πιο βιομηχανικό ντεκόρ αλλά σούπερ μπαράκι κολλητά Swing-Κωνσταντινουπόλεως 46 & Ελασσιδών 30, τηλ. 210 3410.418)
(προφίλ: urban cοοl, highlight: Chocolate Martini, Honey & Basil Daiquiri, budget: 15-20€)
(προφίλ: urban cοοl, highlight: Chocolate Martini, Honey & Basil Daiquiri, budget: 15-20€)
10.Cv
Νέα άφιξη στην Κωνσταντινουπόλεως από την αντίθετη πλευρά, προς Κεραμεικό, δίπλα στο Τirbouson. Design βερολινέζικου μπαρ, μουσικές ‘30ς-‘40ς, φοβερά κοκτέιλ από τον Νίκο Λαφίρη, φερ φορζέ καρέκλες στον δρόμο όταν νυχτώνει και νέο hot spot λόγω θέσης και άποψης (Κωνσταντινουπόλεως 108 και Μυκάλης, τηλ. 210 3451.744)
(προφίλ: αρχιτέκτονες και λοφτ lovers, highlight: Negroni με τζιν, καμπάρι, βερμούτ, budget: 15-20€)
(προφίλ: αρχιτέκτονες και λοφτ lovers, highlight: Negroni με τζιν, καμπάρι, βερμούτ, budget: 15-20€)